Dok čekaju majstore, djecu neće slati u školu

Rekonstrukcija područnog odjeljenja Osnovne škole “Ivan Vušović” u nikšićkom naselju Miločani počeće u narednih sedam dana. Do tada roditelji, kako su najavili, neće slati djecu u školu, jer ne vjeruju nadležnima da će radovi zaista i početi.

Odluka o početku sanacije najavljena je danas na sastanku potpredsjednika Vlade Milutina Simovića,  ministrom prosvjete Damirom Šehovićem i direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem. Roditelji učenika te škole su više puta negodovali zbog izuzetno loših uslova i objekta koji je godinama zapušten, a prvi dan školske godine dočekali su juče u dvorištu. Oni su poručili da njihovi mališani neće početi sa nastavom sve dok ne počnu radovi na ruiniranom objektu.

“Narednih deset dana svoju djecu nećemo slati, niti će raditi online, sve dok ne dođu majstori i dok nešto ne počne da se radi. Direktorica škole nam je kazala da će radovi početi za deset dana i da djecu šaljemo u Rastovac. Nećemo ići dok ovdje ne počnu radovi. Ovdje ćemo ih sačekati”, kazala je u ime roditelja Milena Radović.

Nakon početka radova, oni će, kako su najavili, voditi djecu tamo gdje im to odrede iz matične škole. Učenici su prošle godine, zbog nevremena koje je dodatno uništilo ionako neuslovnu školu, školskim minibusom na časove išli u najbližu školu, u mjestu Rastovac, udaljenu oko četiri kilometra.

Ministarstvo prosvjete je početkom avgusta objavilo da je rekonstrukcija škole u Miločanima jedan od tri projekta koje je to ministarstvo planiralo rebalansom budžeta, kao i da će radovi, čija je vrijednost 75.000 eura, biti završeni do kraja godine. Kako su tada najavili, radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija toaleta i kompletnog enterijera.

Umjesto, kako rekoše roditelji, da njihova škola bude bogatija za 13 prvaka, šestoro je zbog loših uslova odustalo, tako da je u prvi razred krenulo njih sedmoro.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply