Narednih dana konačan stav o načinu početka školske godine

Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštiće u narednim danima, nakon komunikacije sa svim nadležnim institucijama, konačan stav o tome kada i na koji način će početi nova školska godina. 

Predstavnici ove dvije institucije su danas, 15 dana pred početak nove školske godine, razmotrili izazove sa kojima se obrazovni sistem suočava na svim nivoima obrazovanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Direktor Instituta, Boban Mugoša je rekao je da je posebno razmatrana činjenica da još traje turistička sezona, da jesen sama po sebi donosi prehlade i druge virusne infekcije, i da će se sve to uzeti u obzir prilikom donošenja preporuka i mjera koje će imati za cilj da omoguće da se nastava realizuje tako da djeca sačuvaju zdravlje. 

Ministarstvo je saopštilo da je sistem obrazovanjaspreman za redovan početak školske godine, ali će uvažiti sve preporuke zdravstvenih vlasti u pravcu zaštite zdravlja djece koje je apsolutni prioritet.

Ministafr prosvjete Damir Šehović je istakao da su spremni za svaki scenario i da će odgovorno odnositi prema predlozima zdravstvene struke, jer je potreba očuvanja zdravlja djece, roditelja ali i nastavnika važnija od bilo čega drugog.

On je podsjetio da je u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante koja će omogućiti obrazovnom sistemu da u svakoj situaciji održi kontinuitet obrazovnog procesa. 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply