U srijedu poslušajte i pogledajte savjete kako da njegujete novorođenče

Kupanje, njega kože i pupka, kao i bebine kože ali i uspostavljanje dojenja neke su od tema koje izuzetno interesuju roditelje, posebno one koji su tek dobili novorođenče, zbog čega će udruženje Roditelji tome posvetiti naredni Roditeljski kutak uživo u kojem će ugostiti pedijatrijsku sestru Milicu Dukić Marković.

Ona će u srijedu, 5. avgusta od 18 sati na roditeljima govoriti ali i pokazivati kako da njeguju bebu u prvim danima izlaska iz porodilišta i odgovarati na njihova pitanja.

Opremu za adekvatnu prezentaciju njege novorođenčeta u toku Kutka obezbijediće Kidsland Crna Gora. Kutak će biti organizovan uživo na Facebook stranici portala Roditelji  a kompletan snimak biće naknadno objavljen na YouTube kanalu portala.

Milica Dukić Marković bila je glavna sestra na Klinici za Ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore, a radila je i na neonatologiji Instituta za bolesti djece. Posljednjih godina radi u Ministarstvu zdravlja i osim toga sprovodi obuku patronažnih sestara u Crnoj Gori kroz poseban program saradnje sa UNICEF-om.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji roditelji godinama mogu da dobiju informacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe kao i u vezi sa razvojem i zdravljem djeteta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply