Ove sedmice vježbamo prstiće i učimo o reciklaži

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, u predstojećoj sedmici, školarci će na radionici posvećenoj reciklaži udahnuti novi život starim stvarima. Osim toga, za mlađe drugare pripremljena je kreativna radionica na kojoj će praviti jedinstvene ramove, i razvijati maštu i preciznost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 18. juna u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Staro u novom izdanju, namijenjena djeci uzrasta 6 do 12 godina.

Reciklaža je pretvaranje otpadnog materijala u potpuno novi proizvod i njegovo ponovno korišćenje koje doprinosi smanjenju zagađenja životne sredine, uštedi energije i prirodnih resursa. Mališani će imati priliku da čuju zanimljivosti o reciklaži i koliko je ona važna, ali i da prave brojne zanimljive predmete. Kao materijal za izradu upotrijebiće predmete koje svakodnevno koristimo a mogu imati novu namjenu kada se uključe spretne ruke i mašta. Na radionici će razvijati inovativnost, kreativnost i savladati nove vještine. Radionicu će voditi Mirjana Pejović Bojanić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 19. juna u 18 sati počinje nova kreativna radionica za djecu pod nazivom Vješte ručice.

Mališani će imati priliku da prave ramove od različitih materijala, koje će ukrasiti svojim crtežima, njegujući različitost i slobodu izražavanja. Na ovaj način djeca razvijaju kreativnost, motoriku i preciznost. Osim toga, uče se strpljenju, razvijaju samostalnost i unapređuju pažnju. Radionicu će voditi studentkinja pedagogije Marija Bulatović. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply