Šehović: Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

„Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje“, rekao je on.

Ministar je kazao da je važno maturantima i polumaturantima, koji su sve vrijeme epidemije bili disciplinovani, koji maturske i polumaturske ispite polažu prilježno i poštujući mjere, te koji su važan dio svog odrastanja podredili opštem dobru, poslati poruku da je država svjesna toga.

„Ne mogu da se ne osvrnem na maturante ove generacije, kojima želim da poručim: Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih. Nemojte da mislite da nijesmo primijetili da nijeste imali priliku da posljednje mjesece škole provedete sa prijateljima, u druženju i slavlju. Čitavo društvo je svjesno  situacije u kojoj ste bili i odricanja koja su vama, mladima, posebno teško pala“, rekao je ministar.

On je dodao da nema nikakve sumnje da učenici te nezaboravne momente nijesu izgubili, već da će ih nadoknaditi, na neki možda čak još kreativniji način od uobičajenog.

„Jeste vam bilo teže nego prethodnim generacijama, ali ste i naučili vrijedne lekcije, koje te prethodne generacije nijesu, a koje vam u životu sigurno neće štetiti, već naprotiv – učiniće vas mudrima“, zaključio je ministar.

Leave a Reply