Kako brinuti o mentalnom zdravlju u toku i nakon korone, webinar za roditelje

Kako brinuti o mentalnom zdravlju u toku i nakon korone? tema je novog besplatnog webinara za roditelje koji u četvrtak, 7. maja, od 18 sati organizuju Udruženje Roditelji i portal Roditelji.me. Predavanje će voditi psihoterapeutkinja, Darija Petović Bambur.

„Korona“ je riječ koju smo svi najviše koristili ili o njoj slušali u poslednje vrijeme. Ovo je riječ koja je od nas iziskivala odgovorne i razumne reakcije na okolnosti koje ni po čemu nijesu uobičajene. Uglavnom smo bili primorani da promijenimo životne navike, iako to nijesmo niti željeli, niti planirali, da brinemo o našem i fizičkom zdravlju ljudi oko nas. Kako je to sve uticalo na naše psihičko zdravlje, na koji način smo reagovali (da li smo bili u strahu, uznemireni, zbunjeni…), odnosno na koji način možemo da održimo naše mentalno zdravlje stabilnim kako sada, tako i u izazovima koji nam predstoje (prije svega, vraćanje na ranije životne navike) su neke od tema kojim ćemo se baviti u toku ovog webinara.

Uz to, roditelji će imati priliku da kroz direktnu komunikaciju sa predavačem postavljaju pitanja, iznose dileme i čuju iskustva drugih roditelja.

Webinar realizujemo putem online platforme Zoom. To znači da ga možete pratiti iz svojih domova, ali je važno da se pripremite i preuzmete ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Možete je instalirati na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće se mogu prijaviti najkasnije do četvrtka, 7. maja do 15 sati, i to putem email-a: [email protected] ili telefona 020 511 983.

Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Online predavanje organizuje se u sklopu projekta Programi podrške roditeljstvu u zajednici, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

Leave a Reply