Prilagođavaju ocjenjivanje metodama online učenja, prepoznaju napredak učenika

Zoja Bojanić-Lalović (Foto: Zoran Đurić)

Nastavnici ocjenjivanje prilagođavaju online metodama učenja i prepoznaju rad učenika, kazala je direktorica podgoričke gimnazije „Slobodan Škerović“, Zoja Bojanić-Lalović.

„Već mjesec dana traje snimanje online sadržaja nastave, što je potpuno drugačije od uslova na koje su nastavnici navikli, a rekla bih da su se nastavnici jako dobro snašli“, rekla je ona za Boje jutra.

Kako kaže, ocjenjivanje je važan segment nastavničkog rada i u ovim uslovima je prilagođeno okolnostima, a nastavnici će uspjeti da pronađu pravi način za to i prepoznaju napredak svakog učenika.

„Analize pokazuju da su učenici imali dobre rezultate na kraju trećeg klasifikacionog perioda, neki od njih su iskoristili ovaj metod rada da poboljšaju ocjene, a nastavnici su bili tu da prepoznaju njihov rad“, ističe Bojanić-Lalović.

Ona napominje da se snimanje obavlja svakog dana, kao i da ekipe koje učestvuju u snimanju vode računa o zaštitnim mjerama.

„Nastavnici su morali prilagoditi gradivo trenutnim uslovima, odvojiti bitno od nebitnog, jasno i precizno prenositi znanje, budući da se sistem rada umnogome razlikuje od klasičnog“, objašnjava Bojanić-Lalović.

Kako dodaje, u školi planiraju online anketiranje učenika i roditelja, kako bi se upoznali sa njihovim dosadašnjim iskustvom u online nastavi, zatim pripremati maturante za predstojeće maturske ispite, ali i raditi na unapređenju sistema ocjenjivanja.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply