Ogledni čas posvećen drugarstvu, ljubavi i mamama u OŠ “Mileva Lajović Lalatović”

U Osnovnoj školi “Mileva Lajović Lalatović” u petak, 6. marta, održan je ogledni javni čas sa radionicom u trajanju od dva školska časa posvećen drugarstvu, ljubavi i mamama.

Ova aktivnost organizovana je u sklopu Kluba roditelja, nastavnika i djece koji je osnovan u toj školi. Časovima su prisustvovali direktorica škole Vera Božović, zamjenica direktorice Nada Mitrović, pedagogica Nevena Vujović, koleginice iz razredne nastave i veći broj roditelja.

Iz škole navode da su, prema planu Kluba roditelja, učenika i nastavnika planirane radionice kao jedan od modela borbe protiv vršnjačkog nasilja.

“Dio časa je posvećen jednoj takvoj radionici. Sa učenicima su nastavnice povele razgovor o potrebama i načinu ponašanja prema drugarima. Učenici su upoznati sa vrstama, oblicima i načinima nasilnog ponašanja. Razvrstavali su sličice lijepog i ružnog ponašanja i lijepili ih uz odgovarajući smajlić”, kazali su iz škole.

Zaključak učenika je, kažu oni, bio da je drugarstvo najvažnije i da ga treba njegovati i razvijati.

“Da je ljubav pokretač svega shvatili su u narednoj aktivnosti. Razgovorom o prazniku žena, učenici su shvatili da je majka biće koje im najviše i nesebično poklanja ljubav. Kroz prezentaciju upoznali su se o bitnim činjenicama zašto, od kada i na koji način se proslavlja Međunarodni praznik žena”, naveli su iz ove osnovne škole.

Kako su kazali, učenici su se nakon prezentacije predstavili gostima igrokazom Jedan dan (scenska igra za Mamin dan) i ritmičkom obradom pjesme Najlepša mama na svetu.

“Mame su se izjasnile da im je to i najljepši poklon za predstojeći praznik. Učenike su sa velikim oduševljenjem podržali jakim aplauzom svi prisutni”, rekli su iz škole.

Dodaju da su se prisutne mame učenika pridružile izradi čestitki i poklona za Bazar.

“Sa velikom kreativnošću, pažnjom, preciznošću i timskim radom radionica je uspješno realizovana, a radovi su na kraju prezentovani po grupama”, navode oni.

Na samom kraju, dodaju iz škole, roditelji i učenici su crtežom pokazali svoj doživljaj tokom zajedničkog druženja.

“Igrom dobacivanja ‘jastuka ljubavi’ pokazali su svoja osjećanja i na taj način shvatili i poručili da je ljubav smisao svega i da je treba širiti”, navode oni.

Dodaju da su prisutnim mamama uručene zahvalnice i simbolične čokoladice sa natpisom Srećan 8. mart.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply