U fokusu prijateljstvo i razvoj motorike

Ove sedmice, u Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, djeca osnovnoškolskog uzrasta će učiti kako konstruktivno riješiti probleme, njegujući svoje stavove i potrebe. Malo mlađi drugari će učestvovati u sportskim aktivnostima i razvijati timski duh.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak 12. marta u 18 sati biće održana radonica pod nazivom Od sukoba do prijateljstva, namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina.

Cilj radionice je da djeca školskog uzrasta nauče kako da svakodnevne “sitne” prepirke i nesuglasice riješe na što mirniji način. Njegujući i podržavajući svoje stavove i potrebe, a ujedno poštujući prava, potrebe i stavove drugih. Kroz aktivnosti kao što su skečevi, razgovor, i aktivno slušanje sagovornika, djeca će dobiti alate za konstruktivno rešavanje sukoba i primjenu asertivne komunikacije. Radionicu će voditi studentkinja psihologije Jelena Lacman. Broj mjesta ograničen je na 15.

U petak 13. marta u 18 sati počinje sportska radionica pod nazivom Osmijehom kroz igru, a vodiće je Danijela Rakočević.

Mališani će u toku radionice učestvovati u brojnim sportskim aktivnostima prilagođenim njihovom uzrastu. Na taj način će razvijati timski duh, kogniciju, koncentraciju, brzinu razmišljanja kao i motoričke vještine. Cilj radionice je razvijanje motorike i kognitivnih sposobnosti kroz igru. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply