Naredne sedmice izgrađujemo sniježni dom Indijanaca

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici  naredne sedmice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta pripremljene su tri besplatne radionice. Mlađi će razvjati vijuge, koncetraciju i spretnost, prolazeći NTC poligon. Stariji će na kretivan način učiti o ljubimcima i saznati sve o izgradnji iglua – sniježnog doma Indijanaca.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 26. februara u 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 27. februara u 18 sati biće održana radionica koju organizujemo u saradnji sa nevladinom organizacijom sPas, pod nazivom Životinje i mi.

Na radionici će mališani će imati priliku da se upoznaju sa potrebama ljubimaca, koje su njihove obaveze i odgovornosti kada se odluče da ih imaju. U kreativnom dijelu djeca će na zadatu temu ispoljiti i svoju kreativnosti. Radionicu će vodite volonterka NVO sPas Tajana Nedić koja će djecu upoznati sa karakteristikama i potrebama ljubimaca ali i odgovoriti na dječja pitanja. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 12 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

U petak, 28. februara sa početkom u 18 sati uslijediće nova zanimljiva radionica pod nazivom Iglu-sniježna kućica.

Djeca će se upoznati sa konstruktivnim elementom spiralne kupole, saznati sve o izgradnji iglua, snježnog doma Indijanaca na krajnjem sjeveru američkog kontinenta, Kanade i Grenlanda i primijeniti ga u praksi. Radionicu će voditi studenti specijalističkih studija FVU Univeziteta Mediteran  pod mentorstvom profesorice Maše Jovović. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina. Predviđen broj djece je 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply