Sjutra sastanak Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama u Podgorici i Nikšiću

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji u četvrtak će biti na raspolaganju roditeljima iz Podgorice i Nikšića koji imaju pitanja i ove oblasti, a tema kojom će se, između ostalog, baviti je saradja sa bivšim partnerom u organizaciji vanškolskih aktivnosti djeteta.

Sastanak se održava u prostorijama udruženja Roditelji, u ulici Vuka Karadžića 2/3 od 18 časova, kao i u Nikšiću, u prostorijama Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama pozivaju sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati na okupljanje u Podgorici (prostorije udruženja Roditelji, ulica Vuka Karadžića 2/3) i u Nikšiću (Igračkoteka i Razvojni centar u OŠ “Luka Simonović”) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice i Nikšića pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo 2018. godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply