Prijavljen Nikšićanin zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnicu

Policija i tužilaštvo rade na rasvjetljavanju slučaja prijavljenog nakon anonimne prijave da muškarac – N.N. lice u Nikšiću seksualno zloupotrebljava šesnaestogodišnjakinju, od koje je stariji 14 godina.

Dan je objavio da je navodno, djevojčica s tim muškarcem u vezi od prije dvije godine, a odnedavno žive u vanbračnoj zajednici, čime je prekršen i član 216 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), koji, kako se navodi u prijavi, zabranjuje osnivanje vanbračne zajednice sa maloljetnim licem.

“Dopis je zaprimljen u Centru bezbjednosti Nikšić i u toku je postupanje po njemu u saradnji sa tužilaštvom. Čim budemo imali ishod, obavijestićemo vas o tome”, saopšteno je Danu iz policije.

Obavještenje o zloupotrebi maloljetnice juče je stiglo i na adresu SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja u Nikšiću.

“Poznat nam je slučaj maloljetnog lica za koje se u dopisu koji smo dobili tvrdi da je zloupotrijebljeno. Ta maloljetnica je ranije boravila u našem skloništu nekoliko dana, a tada je dovedena u pratnji policije”, saopštili su Danu iz te organizacije.

Anonimni pošiljalac prijave tvrdi da je na društvenim mrežama postavljen i video-snimak seksualnog odnosa odraslog muškarca i maloljetne ženske osobe na javnom mjestu, i to dok je ona u „očiglednom pijanom ili omamljenom stanju“.

“Budući da je djevojčica u toku seksualnog čina više puta ponavljala „pušti me, pušti me“, što se jasno čuje na predmetnom snimku, nesumnjivo je da se ovaj događaj odigrao protiv njene volje. Uzimajući u obzir sve ostale navedene činjenice i kršenje Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), događaj dokumentovan na video-snimku predstavlja školski primjer silovanja iz člana 204 KZCG. Snimak je napravilo i na društvene mreže postavilo treće lice, koje je stajalo sa strane i posmatralo čitav čin. Snimanjem ovog nedoličnog akta i objavljivanjem snimka ovo lice je počinilo krivično djelo pornografija iz člana 211 KZCG na štetu maloljetnice”, navodi se u dopisu,

Majka oštećene djevojčice, kako se dodaje, takođe je upoznata sa postojanjem pomenutog snimka, kao i s tim da je djevojčica već duže vrijeme u vezi sa dotičnim muškarcem, čiji identitet joj je poznat.

“Znam i da je majka mjesecima pokušavala da je odgovori od ove veze, ali očigledno nije imala mnogo uspjeha”, piše u dopisu.

Izvor: CDM

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply