Ove sedmice mališani će uposliti prstiće i sastavljati recept za prijateljstvo

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice posebno je osmišljen kreativni i edukativni sadržaj za mališane. Oživjećemo vještinu pletenja na radionici za starije osnovce, ali i kroz igru stvarati nova poznanstva i zajedno učiti o važnosti drugarstva.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 28. januara u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Male ruke, a namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina.

U toku radionice mališani ce usvajati vještinu pletenja koju su praktikovale naše bake, stvarajući komade odjeće koji idealno odgovaraju hladnim zimskim danima. Na taj način ćemo razvijati finu motoriku, kreativnost, koncentraciju i upornost i ujedno saznati brojne prednosti ove stare vještine. Djeca će uz radost druženja savladavati novu vještinu i uposliti svoje prstiće. Radionicu će voditi kreativac Biljana Bezmarević, a broj mjesta ograničen je na 10.

U petak, 31. januara u 19 sati počinje nova radionica pod nazivom Recept za prijateljstvo, a vodiće je pedagoškinja Milica Vujović.

Uz druženje, razgovor i niz aktivnosti djeca ce isražavati svoje stavove o prijateljstvu ali isto tako i naučiti kako svojim ponašanjem mogu uticati na stvaranje prijateljske atmosfere. Kroz igru će korigovati ili obogatiti svoj odnos sa drugarima i osmisliti pravi recept za prijateljstvo! Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply