Traže dogradnju OŠ “Pavle Rovinski”

Kapaciteti podgoričke Osnovne škole “Pavle Rovinski” su trenutno popunjeni zbog čega je neophodno da se dogradi, a što je nova uprava i tražila od Ministarstva prosvjete.

Direktorica OŠ “Pavle Rovinski” Dijana Laković objašnjaca da su strahovali da neće imati kapaciteta za svu djecu ni u ovoj školskoj godini, ali su ispak uspjeli da odgovore svim zahtjevima.

“Zbog izgradnje nekoliko novih zgrada i konstantnog priliva stanovništva na Starom aerodromu dogradnja škole je neophodna, jer sa postojećim kapacitetima nećemo moći u septembru da upiše sve učenike”, poručila je Laković, prenosi Dan.

Da škola ima problem zbog priliva stanovništva potvrdio je i predsjednik odbora povjerenika Mjesne zajednice Stari aerodrom Velimir Vlahović pa se u planu razvoja koji je upućen i prema Glavnom gradu za ovu godinu, kao jedan od prioriteta našla i dogradnja škole.

“Budući da se broj građana Starog aerodroma stalno povećava, nedostaje mjesta u školi za koju je dogovorena dogradnja sa Ministarstvom prosvjete”, kazao je Vlahović.

On je naveo da se u planu razvoja koji je upućen prema Glavnom gradu našla i rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice.

“U planu smo naveli i izgradnju podvožnjaka koji će Zmaj Jovin bulevar povezati sa Bulevarom Save Kovačevića. Prioritet je da se na kolektoru bulevara priključi atmosferska kanalizacija iz 13 bočnih ulica, budući da su one neprohodne u vrijeme obilnih padavina. Potrebno je uraditi rekonstrukciju Kozaračke, Ulice neznanih junaka i Ulice Veljka Vlahovića. Presvlačenje novim asfaltom tražili smo za ulice Bora Stankovića i Aerodromsku”, istakao je Vlahović.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply