Volontirajmo, jer zajedno možemo više. Obilježen Dan volontera!

Udruženje Roditelji obilježilo je Međunarodni dan volontera – 5. decembar organizacijom svečanosti za volontere koji su uključeni u različite servise organizacije, a na kojoj su uručene i nagrade i zahvalnice volonterima koji su pružili dodatni doprinos pomažući djeci i roditeljima.

Kroz svakodnevni angažman, volonteri udruženja Roditelji doprinose unaprjeđenju kvaliteta rada organizacije, uljepšavanju i olakšavanju život socijalno ugroženim i porodicama kojima treba podrška i pomoć, pokušavaju da ublaže ili eliminišu prepoznati problem u zajednici, povezuju članove roditeljske zajednice, podstiču solidarnost i društvenu odgovornost.

“Udruženje Roditelji ne bi bilo to što jeste da nema volontera. Oni su ga stvorili, oni su i dalje ključni za njegov rad, u svim njegovim segmentima. Ove godine, prvi put na ovaj način želimo da se zahvalimo brojnim ljudima koji su godinama uz nas, koji dijele sa nama svoju energiju i slobodno vrijeme i u velikoj mjeri doprinose da inicijative i aktivnosti koje pokrećemo I organizujemo budu uspješno realizovane. Sprovođenje naših servisa ne bi bilo moguće bez posvećenih, edukovanih, motivisanih i vrijednih volontera”, kazala je Kristina Mihailović, izvršna direktorica udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji je za volonterku godine izabralo Ivanu Dukić, koja vodi Grupu za podršku jednoroditeljskim porodicama, uključena je u socijalni servis Učionica Družionica i organizaciju humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više.

Za najveći doprinos u oblasti podrške djeci nagrađena je Ljubica Nikolić koja od 2016. pomaže djeci iz socijalno ugroženih porodica u savladavanju školskog gradiva.

Najveći doprinos u oblasti podrške roditeljstvu prepoznat je u radu volonterke Aleksandre Vojvodić, savjetnice na Roditeljskoj SOS liniji.

Nagrade za tri volonterke obezbijeđene su zahvaljujući Montenegro Stars grupi i hotelu Splendid, kao i hotelu Mediteran u Bečićima.

Specijalno   priznanje   za   doprinos   radu   Udruženja   Roditelji  dodijeljene  su aktivnim članicama i volonterkama Biljani Popović i Dejani Ponoš,  koje su zajedno sa članovima Skupštine zadužene za osmišljavanje svih aktivnosti, a posebno za realizaciju značajnog dijela njih.

Udruženje Roditelji se trudi da u kontinuitetu pruža podršku volonterima, kako u njihovom usavršavanju, organizovanjem potrebne obuke ili upućivanjem na ostale mogućnosti  za   usavršavanje,  tako i kroz  svakodnevno mentorstvo i komunikaciju u pogledu njihovog angažmana na konkretnim volonterskim pozicijama.  Te aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu i dodatno unaprijeđene.

Volontirajmo, jer zajedno možemo više. Izgovaramo to i pozivamo ljude da volontiraju zato što volontiranjem dotičemo mnoge, razvedravamo mnoga lica,  ohrabrujemo, podstičemo   na   razmišljanje,   utičemo   na   puno   malih pozitivnih   promjena   u   našoj   zajednici,   dajemo,   ali   istovremeno   mnogo primamo, izgrađujemo svoju ličnost i kapacitete.  Drugim   riječima,   volontiranjem   doprinosimo   izgradnji   sebe   i   izgradnji zdravijeg i humanijeg društva.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply