U posljednjoj sedmici novembra muziciramo i unapređujemo pažnju

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, za ovu sedmicu pripremili su radionicu za mališane posvećenu jačanju koncentracije, motorike i brzine razmišljanja. Mlađi drugari će uživati u muzičkoj čaroliji razvijajući na taj način samopouzdanje, timski rad i druželjubivost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak 26. novembra u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Maštovite igrarije, namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina.

U toku radionice prijavljena djeca će putem asocijacija, zagonetnih pitanja i brojnih drugih igara prilagođenih uzrastu u timskom i individualnom radu razvijati kogniciju, brzinu razmišljanja, koncentraciju i koordinaciju pokreta. Cilj radionice je podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti kod djece ranog školskog uzrasta, unapređivanje brzine povezivanja i zaključivanja, i to kroz igru i druženje sa vršnjacima. Radionicu će voditi studenti Danijela Rakočević, Marijana Đukic i Damir Dzogović. Broj mjesta ograničen je na 15.

petak, 29. novembra u 18 sati počinje muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koje realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osjećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

Leave a Reply