U Razvojnom centru savjetodavna radionica o dojenju

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice okupiće trudnice i mame sa njihovim bebama na savjetodavnoj radionici gdje će otkloniti nedoumice o dojenju i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Predškolci i djeca ranog školskog uzrasta učiće kroz igru i usvajati nova znanja iz engleskog jezika.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 25. novembra od 19 sati biće održana radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog rada. Teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 5 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 27. novembra u 19 sati počinje edukativno kreativna radionica pod nazivom Happy Birthday, koju realizujemo u sa saradnji školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Kroz razne edukativne igrice djeca ce naučiti razne riječi i izraze vezane za rođendanske žurke na engleskom jeziku. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesorice engleskog  jezika Helen Doron Ilda Taruh i Snežana Šoškić. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

U petak, 29. novembra u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Pozivamo sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjenice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i dati praktičnu i neposrednu podršku za rješavanje ovih problema.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply