Naredne sedmice jedna radionica za roditelje i dvije za djecu

Igračkoteka i Razvojni centar naredne sedmice okupiće trudnice i mame sa njihovim bebama na savjetodavnoj radionici posvećenoj dojenju u toku koje će otkloniti nedoumice i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Predškolci i djeca osnovnoškolskog uzrasta otkriće brojne zanimljivosti o pelikanima Skadarskog jezera, ali i na kreativan način – bojom ispoljiti osjećanja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 15. oktobra sa početkom u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji pozivaju sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i pružiti praktičnu i neposrednu podršku prisutnima.

U srijedu, 16. oktobra u 19 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Pelikani Skadarskog jezera koju realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Na ovoj radionici djeca će imati priliku da nauče nesto više o Skadarskom jezeru koje predstavlja jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi. Posebno će biti riječi o životu veličanstvenih kudravih pelikana, koji su glavna atrakcija i zaštitni znak Skadarskog jezera. Osim toga, imaće priliku da saznaju  koje su veličine, čime se hrane, kako izgledaju njihove bebe, kuda idu kao i brojne druge zanimljivosti. Radionica je namjenjena djeci uzrasta od 5 do 10godina, a vodiće je biološkinja Bjanka Prakljačić. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 18. oktobra u 19 sati biće održana kreativno edukativna radionica Kroz svijet osjećanja, za djecu uzrasta 5 do 7 godina.

Na radionici ćemo, uz pomoć zanimljivih interaktivnih aktivnosti govoriti o osjećanjima, kako da ih prepoznamo ali i kako da ih na odgovarajući način  iskažemo. U kreativnom dijelu mališani će imati priliku da bojom crtaju neka od osjećanja, kako bi mogli da uvide kako bi emocije izgledale kada bi bile boja i linija. Cilj radionice je slobodno ispoljavanje svoje jedinstvenosti, prepoznavanje i iskazivanje emocija, ali i razvoj kreativnosti i socijalizacije. Radionicu vodi vaspitačica Bojana Đukanović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –
edukativna učionica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply