Mališani svih uzrasta uživali na Danu Sunca, Lucija Kalezić najbrža beba puzijade

Foto: Đorđe Cmiljanić

Na 13. manifestaciji Dan Sunca, održanoj u subotu, mališani svih uzrasta uživali su u raznovrsnom programu. Najbrža beba popularne puzijade bila je Lucija Kalezić koja je stazu dugu tri metra prepuzala za 6 sekundi i 3 stotinke.

Iz agencije Memento marketing i komunikacije, koja je organizator ove manifestacije, navode da su i ovog puta, u saradnji sa brojnim učesnicima, pripremili zanimljiv i bogat cjelodnevni program.

Program se odvijao na dvije lokacije. Na prakingu ispred Delte organizovano je 15 kreativno-edukativnih i sportskih radionica dok su se u centralnom atrijumu smjenjivali brojni sadržaji takmičarskog, zabavnog i edukativnog karaktera.

„Prezadovoljni smo kako je sve proteklo i želimo da se zahvalimo svim učesnicima zahvaljujući kojima su mališani tokom cijelog dana uživali u brojnim sadržajima. Na parkingu ispred Delte radionice su organizovali: Čigralište, Ekološki pokret Ozon, Animatori Zabavljatori, Cik Cak Šnajderaj udruženja Roditelji, NTC Centri Crna Gora, Turistička organizacija Podgorice, Alfa centar, Dijamant, Maraska, BrainOBrain Montenegro, Dukat, Mali kreativci, ŽRK Podgorica, FK Calcio i Karate klub Seiken“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

U centralnom atrijumu Delte je, dodaje Knežević, tokom cijelog dana bilo zanimljivo i veselo.

Kako navode iz agencije Memento, u petnaestom izdanju najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za bebe, Sunčane Pampers puzijade, učestvovalo je 96 beba, a sponzor puzijade, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike dok je organizator pripremio diplome.

Pobjednici puzijade su: Nina Pavićević, Vedran Bošković, Esma Drešević, Sofija Dragović, Varvara Todorović, Darija Vukadinović, Todor Pavićević, Konstantin Đurišić, Lazar Hrnjez, Mirko Sekulović, Lucija Kalezić, Dušan Vidić, Irina Leković, Nikolina Kalezić, Njegoš Jović i Relja Borović.

Najbrža beba bila je Lucija Kalezić koja je stazu dugu tri metra prepuzala za 6 sekundi i 3 stotinke.

Najbrža beba Lucija Kalezić (Foto: Đorđe Cmiljanić)

Rekord Sunčane puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković, sa rezultatom 4 sekunde i 16 stotinki, postignutom u septembru 2017. godine, i dalje aktuelni rekorder.

Osim popularne puzijade, u atrijumu su mališani imali priliku da učestvuju u kreativnim radionicama Budi dijete uz Imlek, Legendarni Dijamant karavan i Niz luckasti put kao i u takmičenju za sve članove porodice Dodajte radost kuhinji… Delimano, u okviru kojeg su pravili i dekorisali američke palačinke.

Tokom dana su organizovani i zabavni sadržaji, nagradne igre i promocije.

„Najmlađi mališani su posebno uživali u gostovanju trupe Malog pozorišta za djecu MoPed koja je za njih izvela predstavu Nodi i Pipi u Zemlji igračaka. Mališani predškolskog i školskog uzrasta i njihovi roditelji divno su se proveli i tokom Sportskih igrarija, igrajući se sa popularnim dječijim animatorom Žarkom Žapcem. Održani su i koncerti Plesnog studia Alisa iz Kotora i Gimnastičkog kluba Enigma, a na kraju programa plesni klub Beauty održao je Beauty Show“, navodi Knežević.

Tokom manifestacije predstavili su se i Nuk, Nutrino, Leader Kids, Lino, Idea, Angie&Me i Maza.

„Zahvaljujemo se brojnim roditeljima koji su doveli svoje mališane da se druže sa nama i uživaju u programu koji smo ya njihpripremili. Novo Sunčano druženje zakazujemo za drugu polovinu septembra 2020. godine, a družićemo se i prije toga, u martu 2020, kada ćemo organizovati Sunčane igrarije“, zaključuje Knežević.

U galeriji se nalazi nekoliko fotografija sa 13. izdanja Dana Sunca. Autor fotografija je Đorđe Cmiljanić.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply