U Razvojnom centru u Nikšiću ove sedmice čak tri radionice

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću za ovu sedmicu najavljuje tri radionice i za djecu i za roditelje. Školarci će imati priliku da razvijaju preciznost, motoriku i koncentraciju na NTC radionici, ali I da uplove u kreativni svijet grafičkog dizajna i uče o posteru kao sredstvu komunikacije. Roditelji će međosobno i sa ppsihologom razgovarati o vaspitnim stilovima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 17. septembra u 19 sati organizujemo kreativnu radionicu pod nazivom Mali Svijet grafičkog dizajna, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Na tematskoj radionici djeca  će praviti poster na neku od zadatih tema. Učiće o posteru kao sredstvu komunikacije, kao i njegovih obaveznim elementima. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 19. septembra u 19 sati počinje NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Ana Radojičić.

 U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, zagonetnim pričama i pitanjima, skrivenim riječima i igrama memorije. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak 20. septembra u 19 sati uslijediće radionica za roditelje pod nazivom Roditeljski vaspitni stilovi.

Radionica je namijenjena roditeljima djece preadolescentnog i adolescentnog uzrasta. Cilj radionice je prepoznavanje i korekcija sopstvenih vaspitnih stilova kroz razvoj empatije i razumijevanje psiholoških potreba djeteta u odnosu dijete – roditelj. Radionicu vodi psihološkinja Biljana Mrkaić, a broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply