Otvoren novi vrtić u Tuzima

Foto: Ministarstvo prosvjete

U Tuzima je danas otvoren prvi vrtić sa jaslicama, Naša radost koji će funkcionisati kao dio JPU “Đina Vrbica” i u kojem mjesta ima za više od 200 mališana.

Objekat ima 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba je predviđen za jaslice.

Izgradnja vrtića koštala je 1,7 miliona eura, obezbijeđenih kroz kredit Banke za Razvoj Savjeta Evrope, koji je dobijen nakon peticije Udruženja Roditelji kojom je 6,6 hiljada građana tražilo da se grade novi objekti predškolskog obrazovanja 2012. godine.

Ministar prosvjete, Damir Šehović je kazao da je to treći novi vrtić u posljednje dvije i po godine, ali i jedan od mnogih ako se računaju adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće.

Šehović je najavio izgradnju škole na Karabuškom polju.

“U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije”, rekao je Šehović.

Ove godine, kako je najavio, očekuje se početak gradnje vrtića u Bloku 6, a gradiće se vrtići i u City kvartu, na Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu, što će biti investicija od više od osam miliona eura.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je zadovoljan zbog otvaranja novog vrtića, u kome će, kako je rekao stasavati generacije mališana i pripremati se da to mjesto učine ljepšim i boljim.

Direktor predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić je naveo da je ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu Naša radost u Tuzima, i da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana. Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply