Postavljeno odmorište u dvorištu škole Njegoš u Kotoru

Za ugodniji boravak učenika OŠ “Njegoš” u Kotoru na školskim odmorima danas je postavljeno drveno odmorište u ulaznoj zoni dvorišta škole.

Ovo je mali javni prostor sa ciljem da se djeci obezbijedi prijatniji boravak na odmorima i dok čekaju roditelje.

Osim toga, odmorište je sa trotoara dostupno i građanima i turistima koji budu željeli da tu predahnu.

U okviru odmorišta postavljene su i dvije žardinjere u kojima su učenici i njihovi nastavnici u prisustvu predstavnika Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti opštine Kotor danas posadili mediteransko bilje – ruzmarin, lavandu i hibiskus. Sadnice je obezbijedilo Komunalno preduzeće Kotor.

Kako je za Skala radio kazao direktor škole, Draško Šćekić, ovu aktivnost škola “Njegoš” je realizovala u saradnji sa NVO Expeditio tokom raspusta u okviru projekta Aktiviranje potencijala otvorenih javnih prostora u Kotoru.

Projekat Aktiviranje potencijala otvorenih javnih prostora u Kotoru je podržan kroz ReLOaD program koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD.

Program se sprovodi u partnerstvu sa opštinama Kotor, Tivat, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Ovo je ujedno i simboličan početak radova na uređenju školskog dvorišta na Benovu, koji će po riječima direktora Šćekića trajati dosta dugo vremena, jer u budućnosti ovaj prostor se mora u potpunosti prilagoditi potrebama učenika ove gradske škole.

Tik uz dvorište škole je veliki gradski parking.

Izvor: Skala radio

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply