Bivši učenik donirao 180.000 eura za obnovu škole

Đake i nastavnike podgoričke Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” 2. septembra ove godine dočekaće novi ambijent, renovirane učionice, kabineti, zbornica… koji su rekonstruisani nakon 70 godina, praktično od izgradnje škole, zahvaljujući bivšem đaku – biznismenu, Veselinu Mijaču koji je za to opredijelio 180 hiljada eura.

Mijač je vlasnik švedske kompanije Savana, kao i Hotela Ramada, šoping centra Mall of Montenegro i zgrade Europointa u Podgorici.

Za pomoć OŠ “Milorad Musa Burzan” presudno je bilo pismo direktorice ove obrazovne ustanove Andreje Sokić, koje je uputila Mijaču 13. maja ove godine, s molbom da im se pomogne u unapređenju uslova rada u školi.

“Akciju prikupljanja donacija za poboljšanje uslova rada počeli smo u martu ove godine. Za pomoć sam se obratila i gospodinu Vesku Mijaču, koji je pola sata nakon prijema zahtjeva odgovorio i sa posebnim osjećanjem i zainteresovanošću potvrdio doprinos na poboljšanju uslova za boravak djece u našoj školi”, ispričala je ona za Dnevne novine.

Ubrzo su stigle ekipe za procjenu i planiranje. U pitanju je bio veliki projekat, kompletna rekonstrukcija podova u 42 prostorije, uključujući sve učionice u kojima borave učenici, ukupne površine oko 2.000 metara kvadratnih, zatim zamjena bravarije, ugradnja 57 drvenih vrata. Radovi se privode kraju i sve će biti spremno za početak nove školske godine.

Direktorica škole kaže da je rekonstrukcija najljepši poklon koji su mogli da dobiju u susret jubileju 60 godina od kada škola egzistira pod ovim imenom.

“Gospodin Mijač je svojim postupkom dokazao da bi i uspješne kompanije mogle da imaju ključnu ulogu i ulaganjem obezbijede savremene uslove za nesmetan napredak vaspitanja i obrazovanja djece “jer na njima svijet ostaje”. Zahvalna sam Mijaču, on je potvrda bitisanja iznad ličnih interesa”, poručuje Andreja Sokić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Svaka čast kad ima takvih ljudi neko ima milione a nije ni centa donirao nikome čak ni u humanitarne svrhe nego se bori da što više još zaradi na narodnoj muci (Ali na kraju u zemlju neće odnijeti ništa)

Leave a Reply