U četvrtak u fokusu podrška očevima koji trpe nasilje

Možda je teško povjerovati u to da i muškarci mogu biti žrtve nasilja, ali prihvatanje ravnopravnosti polova podrazumijeva i prihvatanje činjenice da žrtve nasilja nijesu isključivo žene, a o ovome će se razgovarati u toku novog susreta Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, u četvrtak, 1. avgusta.

Iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poručuju da nije sramota biti žrtva, sramota je ne preduzeti ništa kako bi zaštitili svoj život i zdravlje. Nasilje je bespolna kategorija i može pogoditi svakoga.

“Trudimo se da ne zauzimamo strane, da budemo objektivni i realni jer i mame i tate su podjednako roditelji”, poručuju iz Tima.

O nasilju nad muškarcima govori i savjetnica iz Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji, Maja Karadžić.

Roditelji će u četvrtak imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply