Počinje 9. akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, ove godine i u Nikšiću

Udruženje Roditelji i ove godine organizuje humanitarnu akciju Podijellimo, jer zajedno možemo više kako bi djeci iz socijalno ugroženih porodica pomoglo da se pripreme za novu školsku godinu, a osim Podgorice, akcija će biti realizovana prvi put i u Nikšiću. Akcija će trajati do 31. avgusta.

U Podgorici je ovo deveti put da se organizuje akcija, a u Udruženju su odlučili da je sprovedu i u Nikšiću nakon što je ove godine u toj opštini otvoren servis Igračkoteka i Razvojni centar.

Osim djece koja su uključena u program Podrška pri učenju i Učionica Družionica u okviru kojih im se pruža podrška u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju, na evidenciji udruženja Roditelji nalazi se 334 socijalno ugrožene porodice sa 700 djece, koji žive na rubu egzistencije i kojima se pomaže u toku cijele godine.

Udruženje poziva zainteresovane koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju pribor i opremu za školu, ali i toplu očuvanu garderobu i obuću.

Svi koji mogu i žele podržati akciju, mogu se javiti na broj 020 221 000 ili 067 020 411, kao i putem maila [email protected], ali i donijeti ono što žele da doniraju u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici (ulica Bracana Bracanovića 74/a).

Zainteresovani koji žele da podrže akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više u Nikšiću mogu donaciju ostaviti u Igračkoteci i Razvojnom centru koja se nalazi u OŠ “Luka Simonović”, uz prethodno kontaktiranje članova Udruženja na broj telefona 063 493 493, jer tokom ljeta radi samo za vrijeme održavanja radionica.

Iz Udruženja objašnjavaju da se donacije prikupljaju iz svih opština, a o prevozu i dostavi direktno će se dogovoriti sa svim zainteresovanim pojedincima i organizacijama.

Završni događaj akcije biće održan u tržnom centru Delta City, koja je ove, kao i prethodnih godina, partner akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više. Detalji o završnom događaju će biti naknadno saopšteni.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply