Naredne sedmice tri nove radionice u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremio je tri kreativno-edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Djeca će razvijati kreativnost, motoriku, bogatiti vokabular, ali i saznati brojne zanimljivosti o prirodnim pojavama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 8.jula u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Igra u kolažu, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Na kreativnoj radionici djeca će se upoznati sa likovnom-slikarskom tehnikom kolažom koja se realizuje lijepljenjem različitih materijala na podlogu, a ovoga puta koristićemo tjesteninu. Kroz kreativni rad koji se oslanja na slobodu, maštu, improvizaciju i igru djeca se podstiču na ispoljavanje unutrašnjih doživljaja i kreativno stvaranje. Cilj radionice je razvoj likovnog izražaja, kreativnih potencijala, razigranosti, spontanosti kao i dobra zabava. Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica, a vodi je Ivana Dragović. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 10. jula u 19 sati počinje edukativno-kreativna radionica pod nazivom Prirodne pojave, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Na edukativnoj radionici ćemo saznati koje su to prirodne pojave. Razgovaraćemo o onima koje možemo da vidimo svakodnevno, jednom godišnje ili samo u određenim okolnostima i periodima godine. Za sam kraj radionice rješavaćemo zabavne zagonetke o prirodnim pojavama. Radionicu vodi vaspitačica Bojana Đukanović, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ogrančen na 15.

U petak, 12. jula u  19 sati biće održana radionica na kojoj će biti predstavljena knjiga “Frida Kalo – Živio život”, autorke Bojane Novković.

Biografska knjiga o Fridi Kalo je dobar način da se djeca upoznaju sa ovom izuzetnom umjetnicom i njenim radom, a još više sa borbenim duhom koji se nije izgubio i pored niza tragičnih događaja koji su obilježili njen život.

Priča o ovoj umjetnici posebnog senzibiliteta pomoći će da se kod djece još jednom probudi ljubav prema čitanju i da razgovaraju o njenom životu i umjetnosti. U kreativnom dijelu radionice učesnici će imati priliku da sami naprave Fridin portret koristeći tehniku kolaža.

Želja je da se ovim aktivnostima kod djece podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike. Radionica je dio projekta “Čigralište”, a vodiće je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Leave a Reply