Sjutra počinje upis budućih srednjoškolaca

Upis u prvi razred srednje škole počinje u ponedjeljak, 17. juna, a budući srednjoškolci dokumentaciju će moći da predaju do petka, 21. juna.

Na Konkurs za upis u prvi razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Ove godine osnovnu školu je završilo 6.985 učenika, a mjesta u srednjim ima za sve polumaturante, tvrde u Ministarstvu prosvjete.

U svakoj opštini pojedinačno broj upisnih mjesta veći je od broja učenika koji završavaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

Uz prijavu na Konkurs učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju.

Za upis nije potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih.

“U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima i ostvareni ukupan broj bodova”, objašnjavaju iz ovog resora.

Konačna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

Pogledajte kompletan konkurs —->  Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2019/20. godinu (135 downloads)

Leave a Reply