Trojici dječaka sudiće se za silovanje, obljubu i ucjenu

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci sa još dva školska druga, koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu podignute su optužnice u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, saznaje Pobjeda.

“Maloljetnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična djela i to krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djela ucjena”, precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloljetnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno iz ovog tužilačkog organa, podnijelo Vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju prijedlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

Tri dječaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Bijelom Polju, i dalje u specijalnoj ustanovi Centar “Ljubović” gdje ih je sutkinja za maloljetnike tog suda Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Pet dječaka su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju djevojčicu mjesecima seksualno zlostavljali i onda je ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom. Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucjenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocjenosti iz kuće koje su oni potom prodavali.

Sve je, prema nezvaničnim saznanjima, otkriveno kada je roditeljima djevojčice dojavljeno da ona dječacima u školi predaje dragocjene stvari iz kuće.

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nijesu krivično odgovorni, i za njih mogu biti određene vaspitno-disciplinske mjere.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Nijesu tri dječaka već tri monstruma. Dječaci igraju igrice, fudbal i potajno se zaljubljuju . Ne znam reakciju njihovih roditelja, ali da sjutra moj sin napravi nekoj djevojčici što je jedan od ovih idiota, što se mene tiče- ne bi više imao ni majku ni kuću.
    Ne vjerujem da iko uči svoje dijete da siluje nekog, ali mi je katastrofalno ako im je porodica u kojoj žive pružila bilo kakvu podršku nakon ovoga. Ovdje se radi o uništavanju jednog života.

  2. Sta nam se desava sa porodicom je najbolje pitanje . Presudice se maloljetnicima ali ne moze da se izbjegne pitanje odakle je to sve krenulo .Sta je sa roditeljima ,gdje su u svemu tome , STA NAM SE DESAVA SA PORODICOM I DRUSTVOM .

  3. Mnogo je dublji problem od toga oce li se presuditi maloljetnicima ,oni su kaznjeni samim tim sto su tako odgojeni .Ne postoji adekvatna kazna koja moze da ublazi traumu i bol koju prozivljava i prozivljavace djevojcica . I da ih kazne dozivotnom robijom to nije resenje .Neka se nadlezni zapitaju odakle da krenu ,najbolje od savjetovalista za trudnice .Nego i to je kasno ako buduca mama prati rijalitije itd.

Leave a Reply