Na Cetinju oštećeno novo dječije igralište u Njegoševom parku

Novo dječije igralište u Njegoševom parku na Cetinju uništeno je za manje od sedam dana, a uz oštećenja na mobilijaru, polomljen je koš, namjenjen djeci do 14 godina.

Iz Prijestonice navode da su izuzeti snimci sa nadzornih kamera i da će biti dostavljeni Odjeljenju bezbjednosti, kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali

Oni apeluju na roditelje i staratelje, koji dovode djecu na igralište, da povedu računa o bezbjednosti djece, dok koš ne bude demontiran i odnesen na popravku. Očekuje se da će to biti učinjeno već u toku vikenda.

“Bez obzira na brojne pohvale koje su upućene Prijestonici Cetinje zbog igrališta i velikog broja djece koja se tamo okupljaju, lokalna uprava svakodnevno dobija zahtjeve roditelja da nađe način da se prostori u gradu namijenjeni djeci zaštite od vandalizma, ali i onih koji su godinama prerasli dječja igrališta. Nerijetke su situacije da ljuljaške, klackalice, tobogane na dječjim igralištima, umjesto mališana, koriste stariji tinejdžeri ili odrasle osobe”, navode iz Prijestonice.

Dodaju da će gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, pažljivo analizirajući zahtjeve roditelja, iniciraćti donošenje pravilnika o zaštiti dječjih igrališta na Cetinju, koji bi trebalo da obezbijedi normativni okvir ne samo za zaštitu igrališta, već i za bezbjednost djece koja ih koriste.

Prijestonica Cetinje, navode oni, nastaviće da gradi, rekonstruiše i obnavlja dječija igrališta, kao što je to činila i do sada, bez obzira na neodgovorne pojedinice koji iz obijesti uništavaju javno dobro.

“Narednih dana počeće poravka postojećeg i postavljanje novog mobilijara na starom dječjem igralištu u Njegoševom parku, koje se nalazi preko puta teniskog terena”, najavili su iz Prijestonice.

U igralište je, putem donacije Jugopetrola, uloženo 20.000 eura.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ti isti bi trebali biti novcano kaznjeni(ako su maloljetni tada roditelji placaju) i zaduzeni za opravku iventara koji su odstetili kao i unajmljivanje majstora,i placanja opravke.A mozda i ciscenje parka u naredna tri mjeseca.Na kraju drustveno korisnog rada, da upute javno izvinjenje, putem odabranog medija, gradjanima Cetinja uz dubogo zaljenje za ucinjenim.

Leave a Reply