U subotu treći festival roditeljstva Porodica Fest: Objavljen program Festivala

Treće izdanje najvećeg porodičnog događaja u zemlji, festivala roditeljstva Porodica Fest, biće organizovano u subotu, 18. maja, u parku ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu. Festival organizuju udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab u partnerstvu sa Glavnim gradom i firmom PG Sound, a  povodom Međunarodnog dana porodice, koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Prošlogodišnje izdanje Festivala ispunilo je najljepši podgorički park građanima svih generacija, a organizatori procjenjuju da je tokom dana bilo preko 8 hiljada posjetilaca. Organizacioni tim i za ovu godinu najavljuje bogat i raznovrsan cjelodnevni program u okviru kojeg će biti sadržaja za sve članove porodice.

Ponovo su sa nama brojne organizacije, institucije i pojedinci koji su izrazili želju da doprinesu realizaciji sadržaja Festivala pa možemo da najavimo preko 30 kreativnih, edukativnih, plesnih i sportskih radionica, kao i animacije, zabavne aktivnosti, piknik, sajamsku ponudu i specijalne goste. Vjerujemo da će svi koji su prošle godine posjetili Festival to učiniti i ove godine pa će u subotu park Kruševac biti ponovo ispunjen dječijom grajom, osmjesima i zadovoljstvom“, kazala je Lejla Abdić.

Program Festivala će biti otvoren u 10 sati, promenadom biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me, a odmah potom nastupiće djeca solisti: Luka Bajović, Maša Paović, Una Stanković, Ivan Vojnić, Vjera Radulović i Melani Mitrović.

Ovogodišnji specijalni gosti Festivala su HAOS animatori iz Novog Sada koji će nastupiti u dva termina u toku dana.

Gosti Festivala biće i bend Crveno i Crno, koji će održati mini koncert, zatim ansambl Gradskog pozorišta Podgorica, koji će izvesti predstavu Ah, šta sve mora jadno dijete, Kvartet Unique, koji će održati mini koncert, Darija Petović Bambur, savjetnica u psihoterapiji, koja će roditeljima govoriti o temi Kako podstaći djetetovu samostalnu igru, Ana Ljuljđurović, najveća i najpoznatija mejkap iluzionistkinja u Crnoj Gori poznata javnosti kao Čedovište, NVO Trening Centar Taraba koji će, u okviru projekta Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama, izvesti predstavu One su htjele nešto sasvim drugo i polaznici škole Helen Doron Montenegro koji će izvesti predstavu Tale of Two Tails.

Ove godine će programski segmenti u parku biti organizovani po tematskim zonama.

U zoni Druženje sa prirodom Savez izviđača Crne Gore će organizovati Izviđački dan, Zelenilo d.o.o. radionicu Zasađivaonica, a Vrtić Bambino održaće sportski čas U dodiru sa prirodomCentar za zaštitu i proučavanje ptica edukativnu radionicu Upoznajmo ptice Crne Gore, a Crnogorsko Astronomsko društvo Podgorica  edukativnu radionicu Astronomsko osmatranje.

U zoni Igra i zabava biće veselo i razdragano tokom cijelog dana. Poznati dječiji animator Žarko Žabac sa mališanima će igrati zaboravljene igre, NVO Brljok radionicu društvenih igara, plesna škola Dream radionicu Ples za sve, Animatori Zabavljatori Zabavljatorsku zabavu, a plesni klub Sonrisa će predstaviti svoje plesne grupe. U okviru ove zone, u prvom dijelu programa, nastupiće i specijalni gosti Festivala, HAOS animatori iz Novog Sada.

U zoni Kreativno edukativni kutak ekipa iz Igračkoteke i razvojnog centra udruženja Roditelji organizovaće cjelodnevni radioničarski program, Alfa Centar saobraćajni čas Siguran korak, NTC Centri Crna Gora poligonski program po NTC sistemu dok će udruženje Roditelji, kompanija Zzi i Arhimed prezentovati radove malih programera iz Igramiranja.

U zoni Umjetnički kutak posjetioce čekaju muzičke i likovne radionice. Muzička škola Ton Ton organizovaće radionicu Ton Ton muzičarenje, profesorica Maša Jovović i studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti likovnu radionicu Kolaž velikog formata, a akademska slikarka Ksenija Škerović sa studentima FVU likovnu radionicu Kako slikam sebe.

U zoni Kulinarski kutak biće organizovana Kulinarska radionica sa Žarkom Žapcem i Piknik uz HiPP sokiće.

U Sportskoj zoni će biti sportskih aktivnosti za sve generacije. Stonoteniski klub Spin organizovaće radionicu Improvizacije za nove generacije, barem je stoni tenis organizovati lako. Odbojkaška sekcija OŠ „Pavle Rovinski“ će, uz podršku odbojkaških klubova, organizovati aktivnost Pokažimo ljepotu ovog sporta i u parkovima, zaigrajmo između drveća. Yoga studio Podgorica je priremio radionicu Joga u prirodi sa Šukrijom. ŽRK Podgorica će organizovati radionicu Stvaranje novih šampionki, Sportski centar Dadex prezentaciju vještina mladih fudbalera i tenisera. Infinity sport studio najavljuje aktivnost Fintes za sve, a Karate klub Iskra i Judo klub Kodokan prezentaciju vještina svojih članova. Sportsko rekreativno društvo PG Sport će organizovati radionicu Aerobik, sportska i urbana gimnastika, a Aikido klub Budućnost Stop nasilju! Samoodbrana za sve generacije.

I ove godine na kraju programa Festivala biće organizovan bioskop na otvorenom. Sve generacije će imati priliku da uživaju u projekciji filma Ježeva kuća zahvaljujući Filmskom centru Crne Gore i uz podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra i producentske kuće Bonobo.

Učesnici Festivala su i kompanije koje na domaćem tržištu nude proizvode i usluge namijenjene porodici kao i kreativne radionice koje se bave izradom proizvoda za djecu i porodicu. Predstaviće se: Vrtić Bambino, Argeta, Helen Doron, Tosama, Party Time, Atelje Manufaktura, Sebamed, Leader Kids, Angie&Me, Apoteka Angelica Osmi red, BrainOBrain Mozgalica, Moje krpice, EXPO, Drce dizajn, Amicus Pharma, KidsLand, Glosarij, Srna, Meditas, Podravka, Imlek, Baby Atlas Kids Store, voda Suza, TAMU, Tegla’S, Damir Krpuljević Photography i Medikid.

Organizaciju Festivala su, pored partnera, pomogli i Centar savremene umjetnosti Crne Gore, kompanija Metropolis, Zelenilo i Čistoća Glavnog grada.

Program festivala objavljen je danas i dostupan na portalu Roditelji.me, FB event stranici PorodicaFest 2019 i Instagram profilima @kreativalab i @udruzenje.roditelji

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply