Od ponedjeljka upis budućih prvaka

U osnovnim školama u Crnoj Gori od ponedjeljka, 1. aprila, počinje upis budućih prvaka, a u prvi razred upisuju se djeca rođena 2013. godine.

Osnovne škole počele su da objavljuju na svojim Facebook stranicama obavještenja za roditelje budućih prvaka o tome da upis u školsku 2019/20. godinu počinje 1. aprila, u kojem terminu mogu doći da upišu svoje dijete, kao i koje ulice, prema teritorijalnom principu, pripadaju njihovoj školi.

Teritorijalni princip se, pri upisu u škole, primjenjuje od prošle godine.

Upis u prvi razred – od sistematskog do polaska u školu

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

    • Jovana Radulovic bolje je sjesti s djetetom i uzeti knjigu…ionako je previse telefona…i mi svi naucismo slova i citanje bez aplikacija i interneta. Nek se i roditelji malo pomuce

    • Draga Majo, apsolutno se slazem sa Vama, jos sam srecnija, pretpostavljam, sto cete biti sve vrijeme uz vase dijete i prava podrška i smjernica. No, moj komentar, nije da bi sad izazvao lavinu negativnih komentara, vec eto mozda predlog, onima, cije dijete “voli” telefone, i pored oduzimanja, kaznjavanja istih, da pretoce to u korisnu svrhu i shvate ucenje kroz igru. I to vremenski koliko i psiholozi preporučuju, nista pretjerano..

Leave a Reply