U tuči u Domu učenika petnaestogodišnjak zadobio teške povrede

Foto: Ilustracija

Učenik Srednje poljoprivredne škole u Baru (15), prije tri noći zadobio je teške povrede u Domu učenika, zbog kojih je preksinoć operisan u Kliničkom centru (KC).

Pentaestogodišnjak je, prema nezvaničnim saznanjima Vijesti iz KC, stabilnog zdravstvenog stanja, a o događaju je obaviještena policija.

Direktor Doma učenika u Baru Boris Mijović, Vijestima je kazao da je došlo do tuče u kojoj je jedan dječak zadobio tešku, a drugi lakšu tjelesnu povredu. O događaju su obaviješteni roditelji, škola, kao i Centar za socijalni rad u Podgorici, čiji su radnici saslušali dječaka sa teškom tjelesnom povredom. Policija je uzela izjave od dvojice dječaka.

U Domu učenika je u četvrtak održan sastanak stručnog vijeća, koje čine direktor, vaspitači i predsjednik domske zajednice.

Mijović je rekao da je dječaku, koji je nanio tešku tjelesnu povredu vršnjaku, izrečena mjera predisključenja iz škole, dok će kaznu za povrijeđenog učenika razmotriti po povratku u Bar.

Direktor Doma učenika objasnio je da nadzorne kamere nijesu zabilježile na koji način je dječak zadobio tešku povredu i da se sve vjerovatno dogodilo napolju.

Iz Uprave policije kazali su Vijestima da su identifikovali maloljetnika koji je učeniku polomio jagodičnu kost.

“ U toku su konsultacije sa tužiocem”, naveli su iz policije.

Ovo je treći, medijima poznat, slučaj vršnjačkog nasilja u posljednjih desetak dana.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Oce li iko procesuirati roditelje koji do ove mjere zapuste djecu. Vidim ni u prethodnom slucaju se niko ne osvrce na roditelje a oni su glavni krivci. Nazalost svako moze da bude roditelj!

  2. Ovo nasilje je globalni problem – svuda na svijetu – na žalost. Svi mi moramo da doprinesemo svoj dio da se ovo ne širi – počevši od cinjenice da je u danasnje doba jako teško imati kontrolu nad svojim djetetom pogotovo ako oboje rade .. telefoni su najveće zlo – često pravi razgovor kod kuće fali – nema sensibilozacije da djecu učimo na razgovor a ne na tuču – škole nemaju adekvatne mjere niti vremena da se pozabave sa problemima i na kraju nije ji čudo jer su im sva prava oduzeta – ranije nisi smio pisnuti a da te profesor ne počupa ili udari lenjiorom – danas isti takvi koriste i sutradan im tatice i mamice dolaze na rjsevanje problema… treba poceti od malih nogu – treba u svakoj školi da se uvede gradivo ili da se koristi Čoz ili bilo kako da navedemo djecu da medjusobno razvijaju ono sto su zahvaljujući telefonima odavno izgubili a to se zove RAZGOVOR i sensibiltet da svako djete na neki svoj način ima problema a roditeljima treba zabraniti da školi uopšte prilaze !

  3. Dobra su djeca kakvi su im roditelji!!!Ima licimjera medju nama poprilično ,uglavnom se javno ograđuju i gade nasilju a medju četri zida djecu huškaju na nasilje.I uporno bježe od istine i striktno se držeći svojih pogleda na ispravan odnos medju vršnjacima.Ali istina nas stigne prije ili poslije dragi roditelji!!!Ulicarski fazon se ne može sakriti!!!

Leave a Reply