Opština Bar predložila Vladi novu lokaciju za izgradnju vrtića

Opština Bar pronašla je novu lokaciju za vrtić, u zahvatu DUP-a Topolica-Bjeliši, površine 6.340 m2, a ovaj prijedlog Vlada je uzela u razmatranje, saopštio je predsjednik opštine Bar, Dušan Raičević.

Nakon odluke premijera Duška Markovića da se obustavi gradnja dječijeg vrtića, Raičević je pokrenuo proceduru za određivanje alternativnih lokacija za vrtić, sa ciljem što skorijeg pokretanja novog projekta izgradnje predškolske ustanove u tom gradu.

Opština Bar je, kako je saopšteno, uradila analizu planske dokumentacije, vodeći računa prvenstveno o komunalnoj opremljenosti i vlasničkoj strukturi potencijalnih lokacija, u cilju skraćenja administrativnih procedura koje su potrebne za realizaciju projekta.

“U tom pravcu, Opština Bar je Vladi predložila lokaciju koja bi mogla odgovoriti svim potrebama za izgradnju toliko očekivanog i potrebnog dječijeg vrtića u Baru. Riječ je o lokaciji u zahvatu DUP-a Topolica-Bjeliši, gdje su planom definisane dvije urbanističke parcele površine 6.340 m2”, kazali su iz opštine.

Raičević je danas sa saradnicima, glavnim državnim arhitektomDušanom Vuksanovićem i Majom Đurović, pomoćnicom direktora za pripremu investicionih projekata u Upravi javnih radova, obišao prostor, radi upoznavanja sa postojećim stanjem i planskim parametrima navedene lokacije.

“S obzirom na to da u Baru postoji velika potreba za dodatnim jedinicama za smještaj djece predškolskog uzrasta, Opština Bar će, zajedno sa državnim organima, nastaviti sa intezivnim aktivnostima po pitanju određivanja lokacija”, poručili su oni.

Dvorište barske Gimnazije “Niko Rolović”, prvobitno je bilo određeno za gradnju vrtića, gdje je posječeno 90 čempresa starih 100 godina, a zbog čega su građani protestovali. Na kraju se odustalo od gradnje na toj lokaciji.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply