Naredne sedmice radionice i za djecu i roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice roditelji će sa logopedom razgovorati o tome kako stimulisati govorni razvoj djece, ali priliku i da prisustvuju  razvojnoj radionici za jasleni uzrast. Predškolrci i osnovnoškolci bogatiće vokabular i učiti o zmijama i gušterima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 11. marta, sa početkom u 18 sati, biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 12. marta u 19 sati počinje radionica Od sličice do pričice, za djecu uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu,  vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 13. marta u 19 sati organizujemo radionicu posvećenu zmijama i gušterima, za djecu uzrasta od 4 do 10 godina.

Na radionici Zmije i gušteri naših krajeva djeca će  imati priliku  da razgovaraju  o tome da li su ove životinje opasne, gdje žive, šta jedu? Zašto tako izgledaju, kako ih razlikovati?  Takođe, biće riječi i o tome zašto su one korisne za čovjeka i kako čovjek može da im pomogne. Dobiće odgovore na ova i mnoga druga pitanja od biologa Vuka Ikovića.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak. 15. marta od 17 sati i 30 minuta uslijediće edukativna radionica za roditelje pod nazivom Igrom do razvoja govora, koju realizujemo u saradnji sa logopedskim centrom Higia logos, a vodiće je logoped, master defektologije Tanja Lukovac.

Na radionici prijavljeni učesnici imaće priliku da saznaju nešto više o fazama govorno-jezičkog i komunikativnog razvoja i kako stimulisati govorni razvoj. Zapravo, kako  igrom možemo podstaći razvoj govora i koje su njene terapeutske moći. Kada se treba obratiti logopedu? Da li je svako kašnjenje zaista kašnjenje? Šta može da nosi neki „značajni rizik“ u govornim i komunikacijskim  poremećajima? Na ova i mnoga druga pitanja, roditelji će dobiti odgovore i razmijeniti iskustva.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply