Prikupljen novac za nastavak liječenja Maše Baošić

Foto: MONDO

Prikupljen je novac neophodan za nastavak liječenja matičnim ćelijama jednoipogodišnje Maše Baošić koja ima cerebralnu paralizu, i to zahvaljujući glavnom menadžeru Košarkaškog kluba Mornar iz Bara, Đorđija Pavićevića.

Prije šest mjeseci zahvaljujući humanim ljudima putem fondacije Budi human prikupljena su sredstva za transplataciju matičnih ćelija na čuvenoj turskoj klinici Liv hospital. Nakon ove intervencije, Mašino zdravstveno stanje se znatno poboljšalo ali ona još nije bila samostalna u skladu sa svojom starošću.

Preporuke ljekara bile su da se nastavi sa tretmanom matičnim ćelijama da bi se njeno stanje dodatno unaprijedilo. U nedostatku sredstava da sami obezbijede ovu veoma skupu intervenciju na klinici u Istanbulu, Mašini roditelji ponovo su se obratili fondaciji Budi human ali u drugom navratu nije u kratkom vremenskom periodu bilo prikupljeno dovoljno sredstava da bi se platila nova intervencija.

U želji da Maši omoguće adekvatno liječenje njena porodica potražila je pomoć i mimo fodnacije Budi human. Jedan od mnogobrojnih apela u četvrtak je stigao do prave adrese i to baš u rodnom gradu Mašine majke Maje Baošić.

Akciju je pokrenula porodica Tomić iz Bara a mjesto prikupljanja sredstava za pomoć maloj Maši bilo je Pet šop – Pet centa gdje je prikupljeno preko 200 eura.

Vijest o akciji preko njih je stigla i do Facebook stranice Bar na dlanu gdje je objavljena molba za pomoć Maši. Samo pola sata nakon toga na ovoj adresi objavljeno je da su nedostajuća sredstva (blizu 3.000 eura) prikupljena.

Informacija o akciji prikupljanja sredstava za Mašino liječenje stigla je, ispostavilo se, odmah do prvog čovjeka KK Mornara Đorđija Pavićevića.

“Imali smo oko 5,000 eura prikupljenih od fondacije Budi human, a nedostajuća sredstva uplatio je gospodin Đorđije Pavićević”, saopštila je Mašina majka Maja i potvrdila da je novi tretman matičnim ćelijama istog trenutka zakazan za narednu srijedu, 13. februar.

Maša je rođena sa atrezijom jednjaka i odmah po rođenju uspješno operisana, ali je po prebacivanju na neonatologiju izgubila kiseonik što je dovelo do velikog oštećenja mozga nakon čega joj je dijagnostikovana cerebralna paraliza.

Izvor: Mondo.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply