Naredne sedmice u fokusu poligoni spremnosti i ples

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice stariji osnovnoškolci imaće priliku da prisustvuju NTC radionici, dok je za mališane predškolskog uzrasta rezervisana radionica čiji je cilj da se uspješnije prilagođavaju onome što ih čeka u školi.  Osim toga, biće održana i plesna radionicu, u toku koje će djeca razvijati osjećaj za muziku i ritam.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 20. novembra  u 19 sati počinje  radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 22.novembra, od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 11 godina.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionicu će voditi učiteljica Jelica Rondović, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 23. novembra  u 17 sati  i 45 minuta pripremili smo plesnu radionicu, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa.

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj tjelesnih, intelektualnih i kognitivnih  sposobnosti. Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply