Djeca ne treba da pjevaju pjesme za odrasle i da ih neko ocjenjuje

Kompozitor i TV lice Minja Subota protivi se muzičkim takmičenjima za djecu poput Zvezdica Granda i sličnim, jer kaže da su to traumatične situacije za njih, neprimjerene njihovim godinama u kojima pjevaju pjesme za uzrast kom ne pripada.

“Desile su se drastične promjene. Zvezdice Granda su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju djeca koja tako ne treba da izgledaju i kod nas je greška što je to prihvaćeno”, kaže autor kultne dječije emisije na prostru bivše Jugoslavije, Muzički tobogan.

On smatra da djeca ne treba da se pojavljuju u takvim formatima emisija, već treba da takmiče i da uživaju ali u svojoj tj. sredini u kojoj odrastaju.

“I onda dijete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. To su traumatične situacije za djecu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. Djeca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju”, objašnjava Subota.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pa dobro je rekao…”da pevaju i odrastaju u svojoj sredini”…pa to im je sredina…tuzna tuznovata!!! Zato i pevaju te pesme…i igraju “te igre”…Treba prvo da vaspitate roditelje, da bi oni vaspitali decu…

  2. Slušam u prošloj sezoni Zvezdica “Ti bi me hteo za jednu noć a onda mala ćao”, doduše malo izmijenjeno, i pitam se da li djevojčica od 6-7 god treba pjevati ovo ?Gdje su nam dječje pjesmice,o čemu razmišljaju roditelji?Komercijalizacija rođene djece….Bravo Minja!!!

  3. U potpunosti se slažem i kao pedagog i kao muzičar i kao majka. Kakve to riječi pjevaju vaša djeca ? Šta im usađujete u srca od malih nogu? Kakve moralne vrijednosti?Kakva osjećanja?Nemojte se čuditi kada vam dijete postan problematično i iskarikirano. Nemojte se čuditi što puće usta i utežu zadnjice.

  4. Svaka ćast ćika Minja najveći prijatelj djece!Vi ste s uživanjem pratili djecu a i djeca su voljela Vas to je Vaša prijateljica Leontina zaboravila iako je muzički pedagog za djecu i vodi hor Čarolije.Ne sviđa mi se što samim ućešćem ne predloži to U Pinkovim zvjezdicama ,nego sjedi sa ćlanicama žirija koje nisu kompetetne da ocjenjuju ,nemaju talenta muzićkog a da ne prićamo o njihovom muzičkom obrazovanjui ne buni se što djeca pjevaju pijesme za odrasle.

Leave a Reply