Barski Dom zdravlja imaće četiri parking mjesta za osobe sa invaliditetom

Foto: Ilustracija

Dom zdravlja Bar na novouređenom parkingu obezbijedio je jedno parking mjesto za osobe sa invaliditetom, a ovih dana obilježiće još tri i to u blizini Centra za djecu sa posebnim potrebama, najavio je direktor te ustanove Borislav Lalević.

Roditelji djeteta sa razvojnim poteškoćama obratili su nedavno se udruženju Roditelji sa primjedbom da na parkingu na kojem su obezbijeđena nova mjesta i postavljena rampa nijesu obilježena parking mjesta za osobe sa invaliditetom, zbog čega su roditelji primorani da se parkiraju na velikoj udaljenosti od Doma zdravlja. Na osnovu ove primjedbe Udruženje je uputilo dopis Domu zdravlja Bar kako bi dobilo informacije o tome da li imaju u planu da obezbijede parking mjesta za osobe sa invaliditetom.

„Ova ustanova posebnu pažnju poklanja ovoj kategoriji naših pacijenata, od uređenja prilaza ustanovi do prilagođavanja korišćenja prostora i sredstava u samoj ustanovi“, navodi direktor barskog Doma zdravlja.

Prema njegovim riječima, problem korišćenja parking prostora je odavno prisutan kako za zaposlene tako i za pacijente, jer, kako tvrdi, prostor za parking koji pripada Domu zdravlja i prostor van parkinga, koriste zaposleni Pošte i korisnici njihovih usluga, Gimnazije, Poslovne zgrade, vlasnici stambenih jedinica, turisti i drugi.

„Preko 2.000 pacijenata koji dnevno posjete ovu ustanovu, kao i sami zaposleni teško nalaze prostor za parking svojih vozila u blizini objekta Doma zdravlja. Ovaj problem je kandidovan i kod lokalne uprave i kod inspekcijskih službi i do sada nije dao konkretne rezultate“, pojašnjava Lalević.

Kako je kazao, u okviru novouređenog službenog parking prostora određeno je jedno parking mjesto za parkiranje vozila lica sa invaliditetom, a biće obilježeno još tri.

„Ovih dana završavamo i obilježavamo još tri parking mjesta za vozila osoba sa invaliditetom na prostoru do Centra za djecu sa posebnim potrebama, što smatramo da je dovoljno za potrebe ove ustanove“, zaključuje Lalević.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply