Do kraja oktobra otvaraju prihvatilišta za djecu žrtve nasilja u porodici

Prihvatilište za djecu koja su žrtve nasilja u porodici, kao novi servis podrške u okviru Dječjeg doma Mladost u Bijeloj, biće otvoreno do kraja oktobra.

Prema riječima direktora Doma, Vladimira Delića, rekonstrukcija objekta koji se nalazi u dvorištu Doma je u završnoj fazi, a u taj projekat Ministarstvo rada i socijalnog staranja do sada je uložilo oko 70.000 eura.

“Riječ je o stambenom objektu sa dvije stambene jedinice u kome će biti smještena djeca muškog i ženskog pola, različitog uzrasta. To je prvi državni zvanični projekat tog tipa na nivou dječje i socijalne zaštite u Crnoj Gori”, kazao je Delić.

Prihvatilište za djecu – žrtve nasilja u porodici je samo jedan od servisa podrške koje otvaraju u skladu sa transformacijom ustanove. U prihvatilištu bi djeca boravila privremeno, odnosno do rješavanja narušenih porodičnih odnosa.

Za rad u ovim servisima predviđeni su specijalni pedagog, psiholog, socijalni radnik, radno-okupacioni terapeut.

Pri kraju je realizacija i drugog servisa – SOS nacionalna dječija telefonska linija, a već dvije godine u okviru Doma radi i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju koji trenutno ima 12 korisnika.

U Domu u Bijeloj trenutno je 68 štićenika.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply