Ugašen požar u SMŠ Mladost, đaci evakuisani, nema povrijeđenih

Foto: Radio Tivat

Požar koji je danas izbio u magacinskom prostoru Srednje mješovite škole Mladost u Tivtu ugašen je i niko nije povrijeđen.

Požar u kojem je gorio potrošni materijal pripadnici Službe zaštite i spasavanja ugasili su u roku od pola sata.

Pri dolasku vatrogasaca odmah su evakuisani đaci iz škole.

Prema riječima komandira Službe Zorana Barbića, poziv vatrogascima stigao je u 11 časova i 8 minuta i na mjesto požara odmah je izašlo 15 vatrogasaca sa četiri vozila. On je naveo da se odimljava prostor zbog velike količine produkata sagorijevanja.

Foto: Radio Tivat

Pored vatrogasaca na mjesto požara bili su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat, ekipe Hitne pomoći i Distribucije Tivat.

Kako je Barbić kazao za Radio Tivat, nakon današnje uspješne akcije gašenja požara u objektu SMŠ Mladost, intervencija je bila brza i srećom prošla je bez ikakvih posljedica po đake i nastavno osoblje.

„Komplikovana intervencija je bila samo u domenu produkta sagorijevanja koji su bili dosta veliki. Prva stvar koju smo uradili je evakuacija đaka i nastavnog osoblja, što je prioritet kod ovakvih intervencija. Imali smo veliku pomoć nastavnog osoblja u tome, a onda smo pristupili lokalizaciji i gašenju požara. Poslije pola sata požar je potpuno bio stavljen pod kontrolu, pa smo nastavili odimljavanje cjelokupnog objekta. Povrijeđenih nema i šteta je dosta mala“, istakao je Barbić.

On je dodao da su u tom dijelu zgrade SMŠ Mladost dvije učionice.

„Taj dio je bio u opasnosti, ali brzom interevencijom i brzim dolaskom požar je začas stavljen pod kontrolu. Zahvaljujući nama i osoblju škole izvršena je pravovremena evakuacija tako da nije bilo opasnosti po đake i zaposlene. Zaštiti osoba u opožarenom objektu daje se najveća pažnja i u ovom slučaju ta procedura je ispoštovana“, rekao je Barbić.

Prema njegovim riječima, nije bilo ni najmanjeg znaka trovanja produktima sagorijevanja i niko nije zatražio asistenciju hitne pomoći.

Foto: Radio Tivat

Iz škole su saopštili da su djeca odmah evakuisana i da su na bezbjednom.

„Nastavno osoblje zajedno sa Službom zaštite i spašavanja odmah je pristupilo evakuaciji učenika i gašenju požara i sprovedena je procedura po unaprijed ustanovljenim mjerama za tu vrstu akcidenta i niko od učenika nije zatražio pomoć hitne službe zbog trovanja produktima sagorjevanja niti su učenici  bili u opasnosti”, kazali su iz ove škole.

Kako su saopštili, sumnja se da se zapalila ostava sa lako gorivim papirom i da je uzrok ljudski faktor, i da je škola u očekivanju vještaka koji će izuzeti otiske, i zajedno sa drugim nadležnim organima sprovesti korake u svojoj nadležnosti.

“Nije bilo veće materijalne štete. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana“, saopštili su iz SMŠ Mladost.

Izvor: Radio Tivat

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply