U pripremi konkurs za rješenje vrtića u City kvartu

Ministarstvo prosvjete priprema konkurs za urbanističko-arhitektonsko rješenje za vrtić u podgoričkom naselju City kvart i za novu osnovnu školu u Tološima.

Savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete Milica Lekić kazala je da su riješena sva imovinsko-pravna pitanja.

U planu vrtić u City kvartu, za školu će tek da analiziraju potrebu

Novu školsku godinu, koja počinje u ponedjeljak, đaci nekoliko škola počeće u renoviranim prostorijama.

“Ministarstvo ulaže napore u rekonstrukciju objekata obrazovnih ustanova….Prošle godine uloženo je 1,7 miliona eura… Najveća investicija prethodnih mjeseci je svakako ona sa KFW bankom od preko 4 miliona eura, a u okviru koje je rekonstruisano pet objekata: Gimnazija “Slobodan Škerović”, dva resursna centra u Podgorici i Srednja mješovita i Osnovna škola u Mojkovcu. Radovi su pri kraju, a svi objekti biće energetski efikasni”, kazala je Lekić.

Ističe da je rekonstruisan i krov škola na Virpazaru i one pored manastira Morača.

“U rekonstrukciju Srednje stručne škole u Beranama uloženo je 130.000 eura, a u bolji sistem grijanja u žabljačkoj Osnovnoj školi preko 20.000. Završava se dogradnja podgoričke škole “Radojica Perović”, vrijedna 200.000 eura”, saopštila je Lekić.

Uloženo je, tvrdi ona, i u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih vrtića.

“U narednom periodu čekaju nas tri velike investicije – rekonstrukcija sportske sale u OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, izgradnja dva moderna sportska terena za osnovne škole u Plavu i Gusinju”, kaže Lekić.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Stevan Milačić pa sad ne bih da ulazim u to koje je vece i starije. Al samo znam jedno da dijete iz City kvarta voditi u Maksim Gorki skolu nije uopste ok. Kad to dijete moze samo poci do skole? Ja sam prije bila za to da su napravili skolu nego vrtic, jer u vrtic dijete svakako vodite i ostavljate cijelo radno vrijeme. U skoli su mnogo krace, sem privatno da placate, druge solucije nema da dijete od 7 g samo pustiti da ostane kuci, kao i samo da ode u skolu koja mu je toliko daleko. I cim postoji potreba za vrticem, vjerovatno postoji i za skolom. Nema potrebe toliko da ste ogorceni na City kvart 🙂 ako je novo naselje, nije da ne zahtjeva da ima sve sto bi trebalo da ima jedan kvart. Treba da smo srecni gdje god da se pravi, jer se smanjuje prebukiranost u drugim skolama i vrticima 🙂

    • Lejla Katana Ko je kriv ljudima koji su trčali da kupuju stanove u City kvart, a koji o osnovnim stvarima nisu razmišljali prilikom kupovine? Poenta je da je City kvart najmanje čekao na izgradnju vrtića, što nije uopšte korektan potez jer je recimo Stari Aerodrom na vrtić čekao više od 3 decenije…

    • Stevan Milačić pa sad ne ulazim u to ko ce dje da kupi stan. Nekome se svidja City kvart, a slozicete se da ako vec zivi tu zeli da ima uslove kao i svi drugi kvartovi. Vi mene ne razumijete, ja sam presretna bilo gdje da se napravi i skola i vrtic, samo da se postojeca prebukiranost prevazidje. Al nemojte mi reci da ako je Stari cekao 3 decenije sad trebaju svi kvartovi da cekaju? Pa valjda idemo ka tome da sto prije treba da dodjemo do normalnih uslova bez obzira gdje zivimo, ne samo u Pg nego i u cijeloj CG.

    • Lejla Katana Po čemu bi City kvart bio prioritet? To je sva poenta. Neka naprave prvo još neku školu u Bloku 5/6 , novu na Stari A. Novu gimnaziju… City kvart je malo naselje a sva druga su veća i opterećenija, pa logično da treba stvari posložiti po prioritetu…

    • Stevan Milačić a znate li zasto su optereceni blok 5 i 6? Bad zbog City kvarta i Tolosa. Tako da se ne slazem sa Vama. Djeca iz Gornje Gorice idu u Maksim Gorki, a mogu u City kvart npr.

Leave a Reply