Školske sveske sa starletama i političarima zasmetale roditelje i uzburkale javnost

Nekad smo na školskim sveskama imali likove iz crtanih filmova ili bajki, a danas na njihovim koricama možemo vidjeti razne, često čudne ilustracije. Ovih je dana buru u javnosti i među roditeljima u regiona digla je nova linija svezaka za školu koju krase starlete, političari i razne pop zvijezde u vrlo izazovnim pozama ili situacijama koje bi trebalo da budu smiješne. Ove sveske se prodaju i pojedinim knjižarama u Podgorici.

Sveske se opisuju kao “seksističke”, odnosno roditelji smatraju da slike djeci prenose pogrešne vrijednosti i da im mjesto nije u školi.

Autor karikatura je proslavljeni hrvatski karikaturist Nik Titanik koji je za RTL izjavio da se “od muve pravi slon”.

Sveske imaju oznaku da su neprimjerene za djecu mlađu od 15 godina. Proizvođač kaže da im je cilj bio da budu smiješne mladima i da za njih postoji veliko interesovanje.

Kolekcija od 6 različitih naslovnica prodaje se u 20 zemalja. Prototopi je predstavljen na poljeće, na sajmu u Frankfutu i najviše je izazvao interesovanje tinejdžera.

“Ciljano je namijenjena starijim tinejdžerima i kao gavni izričaj koristi ilustraciju u formi karikature. Ličnosti i parovi su birani u skladu sa karikaturalnom konotacijom s ciljem duhovitosti i humora što je ujedno i kontekst cijele kolekcije.

Izvor: Klinfo

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Pa zasto nijesu nase crnogorske politicare stavili na korice da se malo smijemo.Prica za malu djecu.Starlete su ovdje primjer djeci vec od 10 godina djevojcice teze da izgledaju kao one.A mediji ih forsiraju jer sve sto je valjalo od dokumentarnih programa nema vise tako da nazalost moramo nedje prihvatit surovu istinu nase omladine.

  2. Ako im je to cilj, kako ove sveske da recimo stariji brat/sestra, sakriju od recimo mladjih…
    Da li je primjereno i pred profesora izaci sa ovakvim koricama.
    Ako je rjesenje za ovo sama oznaka 15+, znaci u skupstini mogu da gledaju parove, farmu, filmove za odrasle… (i onako nikakve koristi sto su tamo).

  3. Bas me interesuje da li ce prodavci u knjizarama zabraniti kupovinu ovih svesaka mladjoj djeci.Naravno da nece jer u Crnoj Gori djeca mogu då kupé i alkohol i cigare sa navrsenih 9 godina.

  4. Da neće djeci u knjižarama možda tražiti neki ID dokument sa godinom rodjenja prilikom kupovine ovih svesaka, baš me zanima?!
    Ne možemo od obrazovanja praviti cirkus i rugati se na ovakav način. Ko vam je dao za pravo da ovo radite djeci, roditeljima, nastavnicima? 🤨

  5. Bravo tako i treba ove nakaze su taman za naslovne strane i i udzbenika.Nedaj Boze da na koju knjigu bude slika Dositeja Obradovica,Njegosa,Vuka Karadzica to bi bilo sramno.😔😔😔😭😭😭

  6. Veoma ružan marketinški potez,na svaku stranu se proizvodi promovišu golotinjom i nemoralom ,zar to mora i djeci da se “servira” u obliku školskog materijala,dovoljno je što od vrtickog uzrasta vecina zna tekstove danasnjih “izvodjaca” …Još preostaje da se uvede u škole predmet za edukaciju mladih starleta i sličnih faca….Dno!!!

  7. Pa kad starlete mogu da budu dio knjige koja je bila ujedno i nagrada za lučonoše onda su nam ovakve sveske smiješne baš! A neko reče kako će pred nastavnicima sa ovakvim sveskama, pa jedan dio nastavnica se ponaša i eksponira po društvenim mrežama kao prave starlete!

Leave a Reply