I majka učestvovala u zlostavljanju, pokazalo vještačenje

U zlostavljanju petnaestomjesečnog djeteta koje je pretučeno na smrt u februaru, učestvovala je i njegova majka Jelena Jovović, utvrđeno je tokom vještačenja u predmetu za ubistvo.

Iz tužilaštva je saopšteno da su Nermin Šišić i Jelena Jovović zajednički ubili dijete koje su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018. godine.

To su učinili tako što su dijete u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi u kući, 4. februara djetetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede. Zbog tih povreda dijete je preminulo 5. februara 2018. godine oko pet časova.

Šišić je optužen za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je prilikom provjere optužnice pred vijećem Višeg suda da dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su okrivljeni počinili djelo koje im se stavlja na teret. Njihovi branioci ostavili su optužnicu sudu na ocjenu, a kako su kazali, o dokazima će se izjašnjavati na glavnom pretresu.

Ni Šišić ni Jovović nijesu imali ništa da dodaju povodom optužnice. Viši sud je prije nekoliko dana potvrdio optužnicu protiv okrivljenih.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Kakvo je ovo vrijeme doslo da majka ubija svoje dijete, pod hitno se nesto mora preduzeti jer ako se ovako nastavi bice jos gore. A njih pustiti medju zatvorenike a ne da budu izolovani.

  2. U nezdravom okruzenju,samo ruzne stvari se i mogu ocekivat! Zali Boze,koliko utrosismo u asfalt,zgrade,a niko ustanovu da otvori,gde bi se gradjani mogli obratit za savjet,ostavit djete,ako nisu materijalno i psihicki sposobni da ga podignu,a ne da ih ubijaju. Da se nadje nacina da se zbrinu,zaposle,da bi ih podigle…ovako…bice jos slucajeva da mi citamo,kao sto je ovaj,one iz Berana,Plava…i sve ce nam to vremenom postati “normalno”

Leave a Reply