U osnovnim školama u Herceg Novom završen upis prvačića

 

U osnovnim školama u Herceg Novom završen je upis prvaka i u septembru ove godine u školu će krenuti 336 novih školaraca.

U najbrojnijoj školi u ovom gradu, OŠ „Dašo Pavičić“ testirano je 155 prvačića i za njih 12 je odložen upis. Od prvog septembra u klupe će u matičnoj školi prvi put sjesti 92 učenika, u područnom odjeljenju u Igalu 50 učenika, dok je u područno odjeljenje u Sutorini upisan jedan učenik, informiše direktor škole Branislav Krečković.

U OŠ Orjenski bataljon ove godine bilježe veći broj upisanih prvačića, pa je u matičnoj školi njih 56, u područnoj ustanovi Baošići-Đenovići  23 prvaka, a u područnoj ustanovi u Kamenarima njih pet, saopštila je direktorica Jarmila Radović.

U OŠ „Ilija Kišić“ za školsku 2018/2019. godinu upisano je 36 prvaka i biće formirana dva odjeljenja, kazao je direktor Đorđije Radović.

Uprkos naporima uprave zeleničke škole, te intezivnim razgovorima sa roditeljima i predstavnicima mjesne zajednice, nema upisanih prvačića u područnom odjeljenju u Kumboru.

U OŠ „Milan Vuković“ upisano je 73 prvaka. Prema riječima direktora Željka Bojovića u matičnoj školi je 67, u područnom odjeljenju Kruševice je četvoro prvačića koji će biti u kombinovanom trorazrednom odjeljenju, dok je u područnoj ustanovi Podi ove godine upisano dvoje mališana koji će nastavu pohađati u kombinovanom četvororazrednom odjeljenju.

Prošle godine u osnovnim školama u Herceg Novom bilo je upisano 330 prvaka.

Izvor: Radio Herceg Novi

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply