Sindikat traži hitnu smjenu ministra zdravlja

Sindikat doktora medicine Crne Gore traži hitnu smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića pošto je, na njegovu intervenciju, smijenjen direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić.

“Tražimo hitnu smjenu ministra Hrapovića za kojega se vezuju brojni skandali, a koji nisu bili povod njegove smjene. Ovo sugeriše dvostruke aršine Vlade. Potrebno je stati sa postavljanjem političara, a ne stručnjaka na važne pozicije u zdravstvu, stati sa žrtvovanjem ljekara i ovo je naša poruka cijeloj Vladi”, navodi se u reagovanju Sindikata.

Oni se nadaju da će se ljekari najzad probuditi i stati u zaštitu svojih interesa. Ukazuju da država ništa ne čini da ambijent učini sigurnim za rad jednog ljekara i vrlo lako ih se odriče.

“Možda je vrijeme da se pokaže kako bi izgledao jedan dan u Crnoj Gori da ljekari stanu. Vrlo smo razočarani i sa javnim nastupom i reakcijama direktorice KCCG Zorke Kovačević, koja u brojnim slučajevima nije bila na visini zadatka kada je ljekare trebalo odbraniti od javnog linča ili zaustaviti njihov odliv iz javnog zdravstva zbog čega smatramo da bi se trebala povući sa mjesta direktorice najveće crnogorske ustanove”, piše u saopštenju ljekara.

Prije Miketića, dužnosti su razriješene razriješene načelnica načelnica i glavna sestra Odjeljenju za terminsku novorođenčadnačelnica i glavna sestra Odjeljenju za terminsku novorođenčad.

Direktorica Kliničkog centra Crne GoreZorica Kovačević za Standard je kazala da slučaj zamjene beba ne može da tumači nikako drugačije osim kao “čistu sabotažu”, jer je, kako je istakla, medicinska sestra koja je napravila propust bila u obavezi da nekoliko puta izvrši provjeru identiteta djeteta. Kovačević ističe da je sestra koja je napravila ovaj propust naprosto nestala, a “nije se ni udostojila da pokuša da objasni kako je došlo do zamjene”. Protiv medicinske sestre je podnijeta krivična prijava.

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Negdje ovuda po fb sam vidjela poruku covjeka koji se predstavio kao otac bebe koja je zamijenjena koji kaze da su novinari cio slucaj preuvelicali, da se greska primijetila odmah, prije izlaska iz porodilista.

  2. Da da procitah otac se oglasio izhvalio sve u kccg.novinari su krivi za sve a bebu kaze vidjeli kuci kad su je doveli da nije njihova.,sve se brzo zavrsilo beba vracena i eto samo novinari krivi da nije zalosno bilo bi smijesnooo

Leave a Reply