Mještani Zabjela traže park park i igralište

Mještani naselja Zabjelo 8 zatražili su od nadležnih lokalnih služni izgradnju parka i igrališta za djecu u ulici Branka Miljkovića.

“U našem naselju djeca se igraju na ulici, igrališta nema u blizini, veoma je nebezbjedno. Takođe nigdje drveta”, kazao je jedan od stanovnika tog naselja – Petar Koprivica za Kolektiv.me.

Sa ovom molbom su se obraćali i gradonačeniku, kao i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice. Odgovor ime je stigao samo sa jedne adrese.

“Obraćali smo se gradonačelniku i upućeni smo na Agenciju za izgradnju i razvoj. U par navrata nam uopšte nisu odgovarali, a zatim smo prije par dana dobili odgovor da je DUP-om to bilo planirano, ali da je sada novi DUP na usvajanje. Druge odgovore nismo dobili, iako smo uredno kontaktirali Glavni grad u više navrata”, naglašava Koprivica.

Samo u pomenutoj ulici živi preko 50-oro djece, pa je prema riječima našeg sagovornika, izgradnja parka i igrališta za njih – neophodna. Ukoliko uskoro ne dobiju odgovor od lokalnih službi, organizovaće potpisivanje peticije, kako bi još više skrenuli pažnju na problem sa kojim se suočavaju.

Stanari imaju i konkretan predlog – pomenuto igralište i park bi se mogli izgraditi u zahvatu ulica: Ilije Plamenca, 27.marta, i Branka Miljkovića tj. preko puta stovarišta Đurović na Zabjelu.

“Moji konkretni koraci su da obavijestim sve stanare u ovih desetak zgrada o odgovoru i da pokušam organizovati peticiju. U ovom kvartu tj. ulici Branka Miljkovića ima preko 50-oro djece uzrasta do 10 godina i zaista mi je neshvatljivo da ni drvo nemamo u okolini, a kamoli igralište”, zaključio je Koprivica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. A kako tu igralište, kad cijeli blok zgrada može da se napravi na tom prostoru?! 🤔 Stanovali smo u tom kvartu 9 mjeseci, sa djetetom od 2 god i tek rodjenom bebom. Toliko je bezbijedno za šetnju kolicima i s malim djetetom, da nijednom nismo izašli ispred zgrade… Nego u auto, pa na igralište, šetalište, park… Samo zajedničkim naporima stanari mogu da izdejstvuju ono što je stvarno u tom kvartu neophodno da postoji.

  2. DUP se prilagodjava moćnicima. Trebalo je da ide ulica od kineske ambasade do ispred vile Ljubović, ali neće moći, iako je dobijen spor. Napravljena je neka iskosena, izvitoperena i vrlo nepregledna ulica po sred zemljišta gdje je mogao da se uradi lijep park. Ali, draga djeco, sačekaćete. Neke čike su važnije.

  3. U nasem ulazu u zgradi Velimirovic ima oko 20 djece. Pokrenimo peticiju koliko sjutra,svi zajedno -mjestani okolnih zgrada,jedino tako mozemo izdejstvovat normalne uslove za djecu u XXI vijeku. Da nam se djeca ne igraju na ulici i trotoarima,gdje je ugrozena njihova bezbjednost. Ovo se mora mijenjati,a samo zajednickim snagama mozemo nesto uraditi. 👫👭👬

  4. Nije što ne prave i ne sade ništa nego što neće ni da urede zelenu površinu, u dvorišnoj strani Radosava Burića djeca se igraju u travi koja je narasla 1m, pojedina djeca se i ne vide od trave.

  5. S jedne strane Ulice 27.marta u nejfrekventnijem dijelu nema ni trotoara, već su pješaci primorani da idu “na cik-cak” od “Vektre” do škole “Vuk Karadżić”. Zabjela se vlast ne sjeti ni pred izbore.

  6. Od Zabjela samo Zabjelcani nisu digli ruke!!!!
    Od Tarine garaze pa prema Dajbabskoj gori,samo te Bog moze spasiti od ludaka kako voze- NIDJE TROTOARA!!!!
    To mora pod hitno da se uradi ” gradonacelnice”

  7. Ja mislim da bi trebalo da se pokrene neka peticija, da se svi sa Zabjela pokrenu, da se konacno nesto tamo uradi. Trotoara fali 1itekako u dio Zabjela prema lamelama, nemaju djeca kuda do skole nego tik uz ulicu…totalno nebezbjedno. A da ne pricamo, sta se desava kad padne kisa. Haos! Jezera bukvalno!

  8. Svaka cast. Isto je sa Blokom 9. Povrsina nekad bamijenjena za igraliste, ali odluka promijenjena, naravno u korist zgradurine. Prostor je i dalje prazan i idealan za zelenu povrsinu namijenjenu klincima.

Leave a Reply