U centru Podgorice usred dana šestoro tuklo i opljačkalo srednjoškolku

Podgorica, ulica Oktobarske Revolucije

Maloljetnu učenicu podgoričke Srednje trgovinske škole „Sergije Stanić“ K.V. u četvrtak je napalo šest osoba, koje su je tukle i opljačkale, objavio je Dan. Ona je napadnuta na putu do škole, u centru Podgorice, usred dana. Brojni prolaznici nijesu omeli napadače u njihovom naumu.

Slučaj je prijavljen policiji, a njen otac D.J. za Dan je potvrdio da se dogodio incident i da je njegova kćerka zadobila lakše tjelesne povrede.

Djevojčica je u policiji ispričala da se incident dogodio oko 12 sati i 45 minuta.Odmah po izlasku iz autobusa kod Pejtona, djevojčica se sa drugaricom uputila ka školi. Tada su joj prišla petorica mladića i jedna djevojka, koji su počeli da joj otimaju torbu. Dok su je dvoje sa prednje strane držali za ruke, dvojica napadača su vukli njenu torbu, pokušavajući da je ukradu. Kako se djevojčica otimala, oni su počeli da je udaraju. Šestoro razbojnika savladalo je maloljetnicu, kojoj su ukrali mobilni telefon i druge predmete iz torbe, među kojima se nalazila i mjesečna karta za gradski prevoz. Njena drugarica pokušavala je da joj pomogne, ali bezuspješno. Pošto su napadači pobjegli, djevojčice su našle mjesečnu koju su bacili u blizini mjesta dešavanja.

Otac napadnute djevojčice apelovao je na nadležne da preduzmu mjere kako bi makar djeca bila zaštićena od ovakvih slučajeva. Istakao je da je njegova kćerka ovaj napad doživjela usred dana u centru grada, a da niko od nadležnih nije mogao da joj pomogne.

Naime, D.V. je kazao da mu je policajac nakon saslušanja njegove kćerke rekao da su u ovim slučajevima maltene nemoćni jer su počinioci pljački uglavnom štićenici doma koji su većinom maloljetni, koji nijesu naši državljani i koji odmah nakon privođenja budu pušteni na slobodu. D.V. je istakao da je takva situacija zabrinjavajuća, s obzirom da pljačkaši ne prezaju više ni od napada na djecu zarad malog plijena.

Ovo je u poslednjih sedmicu drugi slučaj u Podgorici u kojem je više napadača Roma presrelo žrtvu kako bi joj oteli novac. Naime, prošle sedmice je Podgoričanka Antonija Vujisić, zaposlena u udruženju PG taksi, napadnuta na radnom zadatku, odnosno po završetku vožnje u naselju Konik. Nju su tada napala četvorica mladića kako bi joj ukrali mobilni telefon i novac. Pošto se branila, oni su počeli da je udaraju po glavi i tijelu.

Izvor: CDM

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ti mali Romi su isto djeca. To treba imati na umu. Da su prolaznici samo viknuli i solidarno stali uz dvije djevojcice problem bi bio rijesen. I buduci problemi jer bi se znalo da smo i dalje drustvo koje stiti pravdu. Tu nije kriva ni vlast ni sistem vec mi gradjani. Nedirati ni male Rome, ali strogo stati uz djevojke. Tako se uvijek radilo.

  2. Solidarnost ljudi sa ugrozenim. Ne gledajte kao zombi. Jako mi je zao djevojcice koja je dozivjela takav stres, ni kriva ni duzna, bespomocna. Neka svako podje od sebe. Da su imali osjecaj da se to moze desiti njihovom djetetu, unucetu, prijatelju, komsiji…

  3. Štićenici doma? Jadničci, maloljetni pa kradu i napadaju 💘 Super, znači do osamnaeste imaju fore. Sad ste im dali podstrek da još ponekog presretnu, šta ih briga, zaštićeni su.

  4. Sramno, u svakom smislu! U sred bijela dana da se to desi i da niko ne pritekne u pomoć, a frekvencija je baš velika ispred Pejtona! Na što smo došli! 😥. Užas, da naša djeca koja su tu rođena ne smiju slobodno hodati i biti bezbjedna od neznam ni koga! Ukoliko se ne zaštite naša djeca ,, mi preuzmimo zakon u ruke” pa da vidimo ko će onda biti zaštićen! 🤔😬

  5. Kakav je to Dom, kako oni pomazu toj djeci? Sta rade sa njima? Stvaraju male delikvente koji izrastaju u ozbiljan drustveni problem. Drzava nemocna….Tuzno. Nemocni pred maloljetnim sticenicima Doma. Je li ovo realno? Gdje mi zivimo qq

  6. Ada prije par godina su neki momcici djevojcivu izveli iz srednje skole poveli je al hvala Bogu nisu silovali prepadali je njih 4,5 kao da hoce al nisu svakako je zlostavljana sexualno al ne silovana i niko od profesora ni zaposlenih u skloli ih nijd pokusao spreciti a ne sto drugo tako da….

Leave a Reply