Uskoro rekonstrukcija fiskulturne sale bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov” 

Foto: CdM

Fiskulturna sala bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov” prva je u nizu sportskih infrastrukturnih objekata čije će renoviranje najvećim dijelom finansirati Ministarstvo sporta dok će preostali dio obezbijediti Ministarstvo prosvjete i lokalna samouprava, u cilju afirmacije i razvoja školskog sporta, kao jednom od ključnih prioriteta.

Ministarstvo sporta će sa 60 hiljada eura finansirati renoviranje školske sportske sale, čija je rekonstrukcija prema ocjeni bjelopoljske Opštine, najurgentnija, a tim povodom je ministar sporta posjetio u ponedjeljak tu školu.

Škola je, prema riječima direktorice Jasmine Kalić dostavila Ministarstvu sporta kompletnu neophodnu projektno-tehničku dokumentaciju sa idejnim rješenjem i predračunom radova, vrijednosti oko 100 hiljada eura.

Renoviranjem sale OŠ “Marko Miljanov” Ministarstvo sporta počinje drugi investicioni ciklus kojim Vlada želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, posebno na sjeveru Crne Gore.

Anketa koju je krajem prošle godine radilo udruženje Roditelji među 971 roditeljem, pokazala je da većina škola na sjeveru ima fiskulturne sale, a značajan dio njih ili 22 odsto je ustvrdio da su neuslovne.

Ministarstvo sporta je prije pola godine potpisalo ugovore sa devet crnogroskih opština kojima je precizirana lista prioritetnih sportskih objekata koje je neophodno rekonstruisati ili izgraditi.

Shodno ugovorima, najkasnije do ljeta, Šavnik i Žabljak trebalo bi da dobiju otvorene terene malih sportova. Privodi se kraju izgradnja otvorenog vježbališta u sportskoj zoni u Mojkovcu i renoviranje gradskog sportskog igrališta u Plužinama. Petnjica bi, kako je planirano, trebalo da završi izgradnju sportskih terena, a opština Rožaje jedan fudbalski teren. Ugovor smo potpisali i sa Andrijevicom, gdje bi trebalo da se gradi tribina na stadionu FK Komovi, a u Ministarstvu sporta očekuju i da ulcinjska osnovna škola “Maršal Tito” završi renoviranje fiskulturne sale.

Izvor: CdM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply