Naredne sedmice razvijamo govor, motoriku i kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da sa logopedima razvijaju govorne i jezičke funkcije. Malo stariji drugari unaprijediće pažnju i koncentraciju prolazeći NTC poligon, ali će uposliti i svoje prstiće kako bi razvijali kreativnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 20. februara u 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju jednom mjesečno organizujemo u saradnji sa logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuo-motorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće organizovane i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, te sukcesivnih funkcija. Radionicu vode logopedi Sanja Čanić i Danijela Radović, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 21.februara u 19 sati pripremili smo NTC Radionicu, koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović sa ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Mira Babović. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 22. februara  u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Male ruke, Velika djela, namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Znamo koliko je bitno uposliti prstiće mališana za njihov uspješan rast i razvoj, razvoj fine motorike prstiju i koordinaciju pokreta.  Uključivanjem u aktivnosti pravljenja ukrasa ili igračaka od papira, kartona, tkanine i drugih materijala kod djece se razvija mašta, kreativnost, koncentracija i samopouzdanje. Osim toga, kroz aktivnosti dječijih majstorija razvijamo preciznost, vježbamo koncentaciju i učimo se strpljenju. Radioničarke Tanja Ćirović i Katarina Čarapić pomagaće drugarima da kroz pravljenje kreativnih djela nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply