Za Podgoričane uskoro uvid u laboratorijske nalaze i putem interneta

Građani Podgorice uskoro neće morati da idu kod izabranog ljekara po svoje laboratorijske nalaze već će biti u mogućnosti da ih vide na internet portalu za elektronsko zakazivanje Fonda zdravstva ili aplikacije koju su instalirali na svom mobilnom telefonu.

Aktivnosti koje se odnose na laboratorijski informacioni sistem su u završnoj fazi, kazao je Direktor Fonda zdravstva Sead Čirgić Pobjedi.

“Završena je testna faza i obuka tehničara, tako da očekujemo da će i taj sistem ubrzo zaživjeti. Za sada će sistem funkcionisati samo u Podgorici, a kasnije će i u ostalim gradovima”, kazao je Čirgić.

Kako je objasnio, nalazi će istovremeno stizati kod izabranog doktora i biti postavljani na sajtu Fonda, www.ezdravlje.me.

Pacijenti će imati pristup servisu preko korisničkog naloga (broj zdravstvene knjižice) i lozinke koju dodjeljuje izabrani doktor, odnosno isti kao i za servise eZakazivanje i eRecept.

Papirni recepti u državnim apotekama ukinuti su početkom februara.

Čirgić je ranije objasnio da bi pristupili portalu, osiguranici Fonda prvo treba da se obrate svom izabranom doktoru i od njega dobiju odgovarajući PIN kod.

Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice i PIN koda. Oni se pamte i pacijenti neće morati da ih ponovo ukucavaju.

Na ovaj način se mogu zakazivati sve vrste posjeta izuzev preventivnih pregleda i kućnih posjeta izabranih doktora.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. A zna li se da li će konačno hroničnim bolesnicima koji imaju dr koji ih prati godinama biti opet dozvoljeno da idu kod svog specijaliste ili kao sad – na koga zapadnu slučajem? Primjer – osoba prima hormonsku terapiju, ima Hašimoto, doza hormona se definiše godinama i mijenja u zavisnosti od reakcije organizma, sad treba da ide kod dr koji je nikad u životu vidio nije da joj odredi terapiju – znači prvih pola sata treba samo da sluša osnovne podatke i upozna pacijenta, a ni tada neće imati znanje ni približno koliko dosadašnja dr.

    • Dragana, u sličnoj sam situaciji. Već 2 godine imam gastrologa koji me prati i nije bilo problema kod zakazivanja kontrole. Došla sam kod izabrane dr sa prethodnim izvještajem specijaliste i dobila prvi slobodan termin baš kod nje jer je u pitanju kontrola. Mislim da se ovo nasumično raspoređivanje odnosi samo na prvi pregled specijaliste a ne i na kontrolne preglede.

Leave a Reply